VIDEO Ponta: „Acum e un nou război rece, dar Europa o să fie zdrobită economic. Vin vremuri grele”

Publicat: 15/08/2022, 22:59

Victor Ponta spune că ce se întâmplă acum la nivel mondial este un nou război rece din care Europa va ieși destul de șifonată, dat fiind faptul că la nivel European s-a pus serios problema interzicerii gazului rusesc. „Ne-am dezvoltat economic pentru că nu am mai cheltuit banii pe rachete. Acum o să vină vremuri grele”, spune fostul premier Victor Ponta, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat ce se întâmplă în acest moment în Europa, dat fiind faptul că avem un război la granițele României declanșat de Putin, fostul premier Victor Ponta a declarat: „E un nou război rece, o cortină de fier. Este ca la Orwall –  drept gândirea și anume dacă zici „domne, mie îmi place Tchaikovsky – este catalogat trădător, ticălos. Dacă zici „domne mie nu-mi place de Putin, da mi se pare și Zelenski parcă el vrea ocupe Crimeea – ești un trădător, un vânzător.

Bănuiesc și în partea cealaltă, n-am fost în Rusia, dar bănuiesc e la fel. Adică exact ca în perioada Războiului Rece, când dacă ziceai că „domne, dar nu-i așa rău Parisul”, înseamnă ești capitalist”, a spus el.

Întrebat de asemenea cine sunt actorii principali din acest război rece, Ponta spune: „Păi e clar ca întotdeauna – America contra Rusia și China. Și fiecare cum pică. Europa este zdrobită economic și probabil va avea multe tensiuni. uit acum la alegerile din Italia, uit la cum a pierdut Macron cu tot sistemul după el, Macron chiar are tot sistemul și-a pierdut majoritatea.  Ce greu descurcă Germania.

Europa va fi zdrobită economic

„Europa va fi zdrobită economic. Europa are un motor economic, Germania”.

Fostul premier spune că din punct de vedere politic Europa va renunța la gazul rusesc, dar acesta nu va putea fi înlocuit cu nimic într-o perioadă scurtă.

„Și dacă nemții nu au gaz producă, nu au cum ne dea nouă, ungurilor, cehilor, polonezilor de lucru, tot vestul României din ce s-a dezvoltat? din firme germane.

Dacă nu mai au piața rusească pe care făceau miliarde sau chineză și așa mai departe. Costul economic e uriaș. Până la urmă, ideea de întreaga omenire în pace – de aia ne-am dezvoltat economic, n-am mai cheltuit banii pe avioane și rachete și am reușit deschidem economica. Acum se întoarce chestia asta și o suferim. O fie vremuri grele”, a declarat fostul premier Victor Ponta.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase