VIDEO | Primarul Ion Doldurea: „Parcul din Caracal are 28 de hectare. Terenul a fost donat de filantropul Constantin Poroineanu”

Publicat: 25/01/2023, 22:44
Actualizat: 25/01/2023, 22:45

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre istoria parcului Constantin Poroineanu, care se află în Caracal. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Parcul din Caracal are o suprafață de 28 de hectare. Este un parc natural și pot spune că are niște copaci exotici care sunt foarte rari (de exemplu – chiparos de baltă sau ginkgo biloba). Plantele au peste 100 de ani”, a declarat Ion Doldurea.

În ceea ce privește istoria parcului, primarul a povestit că terenul a fost donat de filantropul Constantin Poroineanu. „Cei doi copii ai lui s-au îndrăgostit fără să fi știut că sunt frați. În 1907, Poroineanu și-a pus capăt zilelor. În cimitirul Bellu există un grup statuar al familiei. Caracal a avut mulți filantropi”, a mai spus acesta.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase