VIDEO | Scriitoarea Aurora Cornu: „Dacă nu ne apărăm singuri, nu o să ne apere nimeni niciodată”

Publicat: 06/08/2022, 00:00

Scriitoarea Aurora Cornu – prima soție a scriitorul și femeia alături de care a trăit o poveste de dragoste înflăcărată – a vorbit, într-o ediție de colecție a emisiunii Marius Tucă Show, despre viața alături de “marele singuratic”, Marin Preda.

M. Tucă: „Cum se vede România de la New York? Cum se vede România de aici?”

„Pot să vă spun cum văd eu România. Dacă nu ne apărăm singuri, nu o ne apere nimeni niciodată. Putem conta doar pe noi și numai pe noi. România se vede destul de bine, cred, din ce în ce mai bine. 

Din fericire, au mai fost niște scriitori care ne-au ținut capul deasupra în tipurile foarte grele pentru România, pentru reputația României. În acea perioadă, cei mai mari scriitori francezi erau români. Era foarte greu de combătut ideea că totuși românii sunt niște oameni plini de valoare. În același timp, era o tăcere de plumb sprijinită și de Partidul Comunist Francez. 

Este foarte greu sărim din rolul de țară curioasă în rolul de țară serioasă. Ceea ce și suntem. Cred încet, încet se va rezolva. Eu personal, îi sfătuiesc pe toți oamenii, de pildă, care scriu și care sunt plecați, scrie în limbile respective, pentru în România sunt deja prea multe talente, prea mulți scriitori, prea mulți oameni deștepți. Să sperăm că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine”, a spus scriitoarea Aurora Cornu.

O nouă ediție pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!