VIDEO | Victor Ponta: „România nu are o politică externă, iar acest lucru este dureros”

Publicat: 14/03/2023, 23:00

Victor Ponta, fost premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta consideră că în România nu există o politică externă. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Președintele Iohannis se ocupă de politica externă. În 90% dintre state, primul ministru are grijă de o parte importantă din politica externă, adică cea legată de bani și de decizii. Orice ar discuta președintele, ulterior trebuie să vină și Guvernul. Șeful statului nu are putere să facă executive”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier este de părere că România nu are o politică externă pentru ca ea a fost confiscată. El a adăugat că acest lucru este dureros.

Referitor la partea consulară, Ponta a spus că „situația este din ce în ce mai rea. Au fost scoase toate taxele consulare. Din acei bani se plăteau angajații locali. Acum poți să te programezi online, iar cineva o sa te caute și te programează să mergi să semnezi hârtii.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase