Chef Orlando Zaharia, invitatul jurnalistului Adrian Artene la podcastul „Altceva„, a vorbit despre culisele profesiei de bucătar-chef, în special despre cât câștigă un specialist în gastronomie și care sunt factorii ce determină valoarea unui astfel de profesionist.
Chef Orlando Zaharia a răspuns, cu sinceritate, în podcastul „Altceva cu Adrian Artene” despre cât câștigă un bucătar-chef.
„Un șef bun este scump acum într-un restaurant, peste 5.000 de euro?” a întrebat jurnalistul Adrian Artene
„Da, un șef bun este scump. Acum 15 ani de zile cineva mă intervieva și mă întreba cât câștigă un bucătar român în România. Și eu am spus așa, și susțin chiar și acum, după 15 ani: un bucătar român în România, dacă ajunge șef, poate să câștige atât vrea el, pentru că la el este meseria, la el sunt orele de program, la el este evoluția restaurantului, la el sunt banii care intră în buzunar proprietarului, deci cheia este la el.”, a declarat chef Orlando Zaharia la podcastul Altceva cu Adrian Artene.
„Se poate simți amprenta unui șef-bucătar, unei singure persoane care conduce o echipă, dar dacă există niște procese scrise, protocoale, poți să schimbi 10 bucătari fără să se simtă. Dar în locațiile unde bucătarul chiar și-a pus amprenta și nu este nicio farfurie fără să o guste, el nu este nicio farfurie fără să nu o atingă el, nu există nicio rețetă care să fie adusă de pe nu știu unde, ci sunt creații proprii și el participă activ la creerea și la punerea lor în imaginea finală, atunci când pleacă, el pleacă cu tot cu gustul și cu amprenta personală.”, a mai adăugat chef Orlando Zaharia.
Cu o carieră impresionantă în gastronomie și o poveste de viață fascinantă, Chef Orlando a împărtășit gândurile și experiențele sale din lumea culinară reușind astfel, alături de realizatorul podcastului, să „gătească” un episod absolut delicios în care, desigur, mâncarea a fost pe primul plan.
Pentru pasionații de gătit, Chef Orlando a dezvăluit trucurile care pot transforma orice masă într-o experiență culinară memorabilă, precum și ce ar trebui să comanzi la restaurant pentru a nu greși.
De asemenea, noul episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene” a explorat și secretele din culisele emisiunii „Chefi la cuțite”, chef Orlando Zaharia dezvăluind farfuria care l-a dezamăgit cel mai mult.
„Povestea lui Chef Orlando Zaharia este fascinantă. Este o combinație de puternică ambiție și dragoste pentru meserie. Drumul lui nu a fost un desert, presărat cu lapte și miere, ci, mai degrabă un fel principal aromatizat și intens condimentat cu sare și piper, însă tocmai acesta a fost farmecul care i-a dat savoarea de care se bucură astăzi. Te aștept să ne fii alături, sâmbătă, 1 Martie, de la ora 19:00, pe canalul oficial de Youtube”, spune Adrian Artene.
ABONAȚI-VĂ la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, porniți notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, aveți ocazia să descoperiți în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care vă antrenează mintea și vă hrănește sufletului.