VIDEO | Victor Ponta, despre o posibilă candidatură a lui Kovesi la alegerile prezidențiale: „Ce o să-i duc dorul lui Iohannis! Înseamnă că mă mut și eu în străinătate, alături de copii”

Publicat: 05/07/2022, 00:13
Actualizat: 05/07/2022, 03:56

Victor Ponta, fostul premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre posibila candidatură a Laurei Codruța Kovesi la viitoarele alegeri prezidențiale, vehiculată de tot mai mulți oameni. Invitatul lui Marius Tucă este de părere că există șanse minime ca actualul procuror șef european să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale, dacă USR-ul și PNL-ul nu vor forma o alianță.

Victor Ponta: Dacă vine doamna Kovesi, Doamne, ce o să-i duc dorul lui Iohannis, pe cuvânt! Cum se întâmplă în România întotdeauna se poate mai rău, mai bine nu se poate? Eu întâlnesc acum – da, zbor foarte mult cu low-cost-uri – și vine lumea: ‘Domnule Ponta, cum se poate așa ceva?’ Și eu dau răspunsul: ‘Nu știu, domnule, că eu nu mai sunt’.

M. Tucă: Al treilea candidat, candidatul USR, va fi Kovesi?

Victor Ponta: Probabil. Dar nu cred intră în turul doi. Dacă nu-i apucă deodată pe PNL, totuși, stai puțin, știi PNL-PDL s-au reunit, în 2014, împotriva Ciumei Roșii, dacă nu-i apucă se reunească contra Ciumei Roșii, nu, nu cred.

M. Tucă: Păi cu cine să se unească?

Victor Ponta: USR-ul cu PNL-ul.

M. Tucă: Din declarațiile pe care le-am văzut – și de la Ciolacu, chiar și de la Iohannis, dar și de la Ciucă – există posibilitatea unei alianțe preelectorale între PSD și PNL? 

Victor Ponta: Nu, asta nu cred, dar cred vor fi la guvernare și după, doar mai corect, de altfel, cum trebuia fie și acum, premierul fie de la PSD.

M. Tucă: Păi vine Corduța Kovesi cu USR-ul și zice: ‘Prăpăd!’. Ies cu luminițele în Piața Victoriei și vor spune că nu se mai poate în România, nu mai există democrație, pentru PNL s-a aliat cu Ciuma Roșie și, vreme de aproape 4 ani de zile, au furat România, au secătuit-o. 

Victor Ponta: Este un scenariu la care unii lucrează deja, da. Înseamnă mut și eu în străinătate, alături de copii.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.