• Publicat:
  • Actualizat:
Eu Primar

Succesul lui Cătălin Cherecheș, în presa internațională. România oferă o premieră

Succesul lui Cătălin Cherecheș, în presa internațională. România oferă o premieră
Alegerile locale din România au fost amintite și în presa internațională. Agenția France-Presse notează că acestea au fost marcate de o premieră, amintind că un candidat aflat în arest preventiv pentru presupuse acte de corupție, Cătălin Cherecheș, a câștigat scrutinul în Baia Mare.

Marcat de zeci de dosare de corupție vizând candidați, scrutinul local din România oferă o premieră: primarul orașului Baia Mare a fost reales cu 70% din voturi, deși se află în arest preventiv într-un caz de luare de mită, scrie Agenția France-Presse.

„Candidat al Coaliției pentru Baia Mare după ce a pierdut susținerea formațiunilor de dreapta și de stânga, Cătălin Cherecheș, în vârstă de 38 de ani, este acuzat că a primit mită zeci de mii de euro din partea unui reprezentant al unui club sportiv local în schimbul finanțării de către Primărie a echipei de fotbal. Prins în flagrant în aprilie imediat după ce primise echivalentul a 6.600 de euro, Cherecheș este în arest preventiv”, subliniază AFP, conform ziarului La Libre Belgique.

Biroul Electoral Județean Maramureș a centralizat, luni, voturile de la alegerile locale în Baia Mare, cu excepția a două secții de votare, rezultatele parțiale arătând faptul că primarul suspendat al municipiului, Cătălin Cherecheș, a obținut 70,14% din voturi.

Inchide