Un primar a intrat în cabina de vot și a luat o decizie surprinzătoare. Postarea apărută pe Facebook în scurt timp

Redactor:
Clarice Dinu
Ovidiu Nemeș, primarul Sighetului, a postat, duminică dimineață, pe pagina sa de Facebook, o fotografie în care apare buletinul său de vot, din care se poate vedea că a votat cu candidatul PNL, Alexandru George Oros, la primăria orașului. La scurt timp după, Nemeș a șters postarea.

„Am votat pentru Sighetul de Mâine, pentru oamenii săi pe care îi iubhesc și pentru viitorul Maramureșului! Dumnezeu să ne călăuzească pașii!” , a scris Ovidiu Nemeș în descrierea fotografiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, persoanele care își fotografiază sau își filmează prin orice mijloace buletinul de vot în timpul exercitării dreptului electoral riscă o amendă cuprinsă între 600 și 1.000 de lei.

„Potrivit Codului penal, împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani. Totodată, persoana care oferă sau dă bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării unui cetățean să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat poate fi condamnată la pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la trei ani și interzicerea exercitării unor drepturi”, a precizat, duminică, Monica Dajbog.

Aceeași pedeapsă o riscă și persoana care votează fără a avea acest drept, introduce în urnă mai multe buletine de vot decât are dreptul, utilizează un act de identitate nul ori fals sau un buletin de vot fals ori votează de două sau de mai multe ori, în timp ce refuzul de a se conforma dispozițiilor președintelui biroului electoral al secției de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot și în afara acestuia, până la o distanță de 500 metri, se pedepsește cu amendă de la 2.200 la 3.000 de lei.

 

 

 

Inchide