VIDEO | Cezar Florea, bibliofil: „Evaluatorul trebuie să aibă câteva criterii de clasificare. Unele obiecte nu pot fi comparate”

Publicat: 30/11/2022, 07:00

Cezar Florea, bibliofil, a fost invitatul emisiunii Față în față cu Ion Cristoiu. Acesta spune că evaluarea și autentificarea sunt lucruri diferite. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”

„Unii oameni au piese deosebite, cărți rare și nu știu. Pentru a afla trebuie să ne contacteze pe noi. Evaluarea o facem pe gratis. Există două chestii diferite, evaluare și și autentificare. 

Autentificarea înseamnă să verifici dacă obiectul este adevărat, dacă nu este o copie, nu este un fals și după care evaluarea pe financiar pentru a vedea cât valorează obiectul. Evaluatorul ca să poată să-ți facă o evaluare, trebuie să aibă câteva criterii.

Unele obiecte nu pot fi comparate. Ceea ce vindem noi acum nu s-a vândut niciodată. Au fost case de licitații înființate în 1990. Ca să poți să-ți faci un act, adică să-ți dea cineva o hârtie de autenticitate și de evaluare, sunt două chestii diferite.

Anticarii nu pot evalua, noi facem autentificare”, a spus Cezar Florea.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase