VIDEO | Marius Tucă: „Cei mai buni oameni care fac televiziune au făcut și presa scrisă”

Publicat: 23/11/2022, 16:30

Marius Tucă, jurnalist, a fost invitatul emisiunii Față în față cu Ion Cristoiu. Acesta consideră că cei care au făcut presa scrisă sunt și cei mai buni oameni de televiziune. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”

„Am avut trei profesii: presă scrisă, radio și televiziune. Este o bucurie să faci radio, cu condiția să nu te trezești dimineața. E fațeta cealaltă a frumuseții. Pentru mine, radio a fost o chestie de tandrețe: să nu te vezi, să-ți audă doar vocea.

Cred că cei mai buni oameni care fac televiziune sunt cei care au făcut și presa scrisă. Presa scrisă e esențială în formarea unui ziarist, care ulterior poate să facă și televiziune, și radio, și orice. Presa scrisă e esențială în a face orice altă meserie din domeniu. Televiziunea este o provocare absolut incredibilă. Ai de a face cu camera, că oamenii te văd, nu poți să ascunzi că ai emoții – înveți în fiecare zi”, a declarat Marius Tucă.

Despre podcasturi, jurnalistul este de părere că nu ar trebui neapărat transmise la televizor. „Sau poate la o oră mai târzie, în weekend. Televiziunea nu moare, dar trebuie reinventată, că în stilul ei clasic nu mai merge, mai ales că televiziunea, în mare parte, înseamnă propagandă. Sunt vremuri în care câștigi dacă spui adevărul, dacă demontezi fake news-urile, dacă ai curajul să spui și prostii. Ai nevoie de curaj, libertate totală în a face asta. Ideea de televiziune va fi lipită de libertate absolută, chiar cu unele derapaje sau greșeli care se pot întâmpla.”

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase