Acoperiş metalic cu rocă vulcanică – avantaje şi beneficii

Acoperiş metalic cu rocă vulcanică - avantaje şi beneficii
Publicat: 26/11/2020, 11:27

Dacă eşti în căutarea unui sistem de acoperiş care să ofere frumuseţea clasică a ardeziei, a ţiglei de lut sau a şindrilei elegante, fără a avea costuri foarte mari, atunci poţi alege un acoperiş din ţiglă metalică cu rocă vulcanică.

Acoperiş metalic cu rocă vulcanică

Optând pentru un acoperiș metalic cu rocă vulcanică, poţi avea un sistem de acoperiş frumos, de lungă durată, care să asigure casei tale o protecţie superioară, fără dezavantajele structurale ale altor materiale și la un preţ mai mic decât al plăcilor de ardezie sau argilă. Pentru a decide dacă un acoperiş metalic cu rocă vulcanică este sau nu potrivit pentru tine, ar trebui să iei în considerare avantajele acestuia. Vom vedea în continuare cu ce vine în plus un acoperiş cu ţiglă metalică cu rocă vulcanică faţă de alte tipuri de acoperiş.

Aspect unic şi stil versatil

Unul din motivele creşterii popularităţii acoperişurilor metalice acoperite cu piatră sau rocă vulcanică este varietatea mare de stiluri şi modele disponibile. Tehnologia avansată face posibilă imitarea aproape perfectă a aspectului argilei, ardeziei sau a şindrilei, astfel încât diferenţierea este aproape imposibilă, fiind greu să îţi dai seama că ţigla acoperita cu rocă vulcanică este de fapt din metal.

Marele avantaj al unui acoperiş metalic acoperit cu piatră este că va arăta nou pentru mulţi ani, fără a necesita întreţinere suplimentară.

Conceput pentru a rezista

Spre deosebire de alte tipuri, acoperişul metalic acoperit cu rocă vulcanică oferă o durabilitate superioară, deoarece acesta nu se rupe, nu se ondulează, nu crapă, nu se fisurează, nu se deformează şi nu permite infiltrarea apei. Designul interconectat al panourilor de acoperiş îl face rezistent la ploi abundente, cicluri de îngheţ şi dezgheţ, zăpadă sau chiar vânt puternic. Durabilitatea unui acoperiş din oţel acoperit cu piatră este superioară, acesta oferind o protecţie excelentă pentru deceniile următoare.

Protecţie sigură împotriva dezastrelor naturale

Un acoperiş metalic acoperit cu piatră este conceput pentru a proteja locuinţa chiar şi în caz de calamităţi majore, precum grindina, incendiile sau cutremurele. Datorită faptului că este metalic, acest tip de acoperiş este ignifug. Mai mult, sistemul de fixare a acoperişului împiedică ridicarea panourilor şi intrarea aerului care ar favoriza înteţirea flăcărilor.

În ceea ce priveşte rezistenţa la grindină, testele realizate demonstrează că acoperişurile metalice acoperite cu piatra pot face faţă cu succes chiar şi în cazul grindinei cu dimensiune de până la 7 cm în diametru. În comparație cu acest material, alte variante de acoperişuri testate în aceleaşi condiţii, precum betonul, ţigla de lut sau şindrila asfaltică compoziţională, au suferit daune majore.

Oţelul este cunoscut pentru duritatea şi capacitatea sa de a rezista la cutremure, iar panourile de acoperiş metalice acoperite cu rocă vulcanică sunt un plus considerabil pentru siguranţa structurală a acoperişului. În plus, greutatea mai mică a acoperişului diminuează riscul prăbuşirii în cazul unui cutremur.

Uşor şi facil de instalat

Un acoperiş metalic acoperit cu rocă vulcanică este incredibil de uşor. Acesta cântăreşte doar 6 kilograme pe metru pătrat, comparativ cu celelalte tipuri de acoperișuri, care cântăresc până la 10 kilograme pe metru pătrat.

Faptul că este atât de uşor face posibilă instalarea acestuia peste majoritatea acoperişurilor deja existente, ceea ce minimizează costurile, timpul de instalare şi efortul depus. Mai mult, datorită greutăţii mici, exercită o presiune mult mai mică pe pereţi şi uşurează sarcina structurală a casei. În acest mod, este eliminat în mare parte riscul de crăpături în pereţi sau tavan.

Ecologic şi eficient din punct de vedere energetic

Dacă eşti proprietarul unei case construite în armonie cu mediul, vei agrea ideea unui acoperiş metalic acoperit cu rocă vulcanică. Datorită faptului că este reciclabil în procent de 100%, acesta este unul dintre puţinele materiale de construcţie cu adevărat verzi de pe piaţă. Sistemele de acoperiş metalic pot fi reciclate de nenumărate ori fără degradare. În plus, datorită faptului că se pot instala peste acoperişul deja existent, se reduc simţitor deşeurile de construcţii rezultate.

Creşte valoarea casei

În cazul în care vei decide să vinzi casa, dacă a fost acoperită cu un acoperiş metalic cu rocă vulcanică, nu numai că va avea o valoare mai mare pe piaţă, dar va arăta şi foarte bine pentru potenţialii cumpărători. Acoperişul poate fi elementul care face diferenţa între succesul sau eşecul vânzării unei case. Aspectul elegant, durabilitatea şi longevitatea unui acoperiş metalic acoperit cu rocă vulcanică pot fi avantaje incontestabile pe piaţa imobiliară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția