Acoperiş metalic cu rocă vulcanică – avantaje şi beneficii

Redactor:
Gandul
Acoperiş metalic cu rocă vulcanică – avantaje şi beneficii

Dacă eşti în căutarea unui sistem de acoperiş care să ofere frumuseţea clasică a ardeziei, a ţiglei de lut sau a şindrilei elegante, fără a avea costuri foarte mari, atunci poţi alege un acoperiş din ţiglă metalică cu rocă vulcanică.

Acoperiş metalic cu rocă vulcanică

Optând pentru un acoperiș metalic cu rocă vulcanică, poţi avea un sistem de acoperiş frumos, de lungă durată, care să asigure casei tale o protecţie superioară, fără dezavantajele structurale ale altor materiale și la un preţ mai mic decât al plăcilor de ardezie sau argilă. Pentru a decide dacă un acoperiş metalic cu rocă vulcanică este sau nu potrivit pentru tine, ar trebui să iei în considerare avantajele acestuia. Vom vedea în continuare cu ce vine în plus un acoperiş cu ţiglă metalică cu rocă vulcanică faţă de alte tipuri de acoperiş.

Aspect unic şi stil versatil

Unul din motivele creşterii popularităţii acoperişurilor metalice acoperite cu piatră sau rocă vulcanică este varietatea mare de stiluri şi modele disponibile. Tehnologia avansată face posibilă imitarea aproape perfectă a aspectului argilei, ardeziei sau a şindrilei, astfel încât diferenţierea este aproape imposibilă, fiind greu să îţi dai seama că ţigla acoperita cu rocă vulcanică este de fapt din metal.

Marele avantaj al unui acoperiş metalic acoperit cu piatră este că va arăta nou pentru mulţi ani, fără a necesita întreţinere suplimentară.

Conceput pentru a rezista

Spre deosebire de alte tipuri, acoperişul metalic acoperit cu rocă vulcanică oferă o durabilitate superioară, deoarece acesta nu se rupe, nu se ondulează, nu crapă, nu se fisurează, nu se deformează şi nu permite infiltrarea apei. Designul interconectat al panourilor de acoperiş îl face rezistent la ploi abundente, cicluri de îngheţ şi dezgheţ, zăpadă sau chiar vânt puternic. Durabilitatea unui acoperiş din oţel acoperit cu piatră este superioară, acesta oferind o protecţie excelentă pentru deceniile următoare.

Protecţie sigură împotriva dezastrelor naturale

Un acoperiş metalic acoperit cu piatră este conceput pentru a proteja locuinţa chiar şi în caz de calamităţi majore, precum grindina, incendiile sau cutremurele. Datorită faptului că este metalic, acest tip de acoperiş este ignifug. Mai mult, sistemul de fixare a acoperişului împiedică ridicarea panourilor şi intrarea aerului care ar favoriza înteţirea flăcărilor.

În ceea ce priveşte rezistenţa la grindină, testele realizate demonstrează că acoperişurile metalice acoperite cu piatra pot face faţă cu succes chiar şi în cazul grindinei cu dimensiune de până la 7 cm în diametru. În comparație cu acest material, alte variante de acoperişuri testate în aceleaşi condiţii, precum betonul, ţigla de lut sau şindrila asfaltică compoziţională, au suferit daune majore.

Oţelul este cunoscut pentru duritatea şi capacitatea sa de a rezista la cutremure, iar panourile de acoperiş metalice acoperite cu rocă vulcanică sunt un plus considerabil pentru siguranţa structurală a acoperişului. În plus, greutatea mai mică a acoperişului diminuează riscul prăbuşirii în cazul unui cutremur.

Uşor şi facil de instalat

Un acoperiş metalic acoperit cu rocă vulcanică este incredibil de uşor. Acesta cântăreşte doar 6 kilograme pe metru pătrat, comparativ cu celelalte tipuri de acoperișuri, care cântăresc până la 10 kilograme pe metru pătrat.

Faptul că este atât de uşor face posibilă instalarea acestuia peste majoritatea acoperişurilor deja existente, ceea ce minimizează costurile, timpul de instalare şi efortul depus. Mai mult, datorită greutăţii mici, exercită o presiune mult mai mică pe pereţi şi uşurează sarcina structurală a casei. În acest mod, este eliminat în mare parte riscul de crăpături în pereţi sau tavan.

Ecologic şi eficient din punct de vedere energetic

Dacă eşti proprietarul unei case construite în armonie cu mediul, vei agrea ideea unui acoperiş metalic acoperit cu rocă vulcanică. Datorită faptului că este reciclabil în procent de 100%, acesta este unul dintre puţinele materiale de construcţie cu adevărat verzi de pe piaţă. Sistemele de acoperiş metalic pot fi reciclate de nenumărate ori fără degradare. În plus, datorită faptului că se pot instala peste acoperişul deja existent, se reduc simţitor deşeurile de construcţii rezultate.

Creşte valoarea casei

În cazul în care vei decide să vinzi casa, dacă a fost acoperită cu un acoperiş metalic cu rocă vulcanică, nu numai că va avea o valoare mai mare pe piaţă, dar va arăta şi foarte bine pentru potenţialii cumpărători. Acoperişul poate fi elementul care face diferenţa între succesul sau eşecul vânzării unei case. Aspectul elegant, durabilitatea şi longevitatea unui acoperiş metalic acoperit cu rocă vulcanică pot fi avantaje incontestabile pe piaţa imobiliară.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Celebrul milionar a făcut praf un Lamborghini de 230.000 de euro, după ce a intrat...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Înmatriculări auto 2021. Atenție, șoferi! Schimbările care au intrat în vigoare din ianuarie
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide