Acțunile Google au atins un NOU RECORD

Publicat: 25 09. 2012, 10:38
Actualizat: 01 02. 2019, 20:44

Acțiunile Google au atins un nou maxim record luni pe bursa de la New York, de aproape 750 dolari, datorită optimismului investitorilor privind perspectivele de creștere ale veniturilor generate de companie din publicitatea pe internet, transmite Bloomberg.

Google a închis luni la New York în urcare cu 2,1%, la 749,38 dolari, capitalizarea de piață a companiei fiind de peste 245 miliarde dolari la această valoare.

Cotația bursieră a companiei a avansat cu 16% în acest an și este la cel mai ridicat nivel de la listare, în august 2004.

Google se bucură de creșterea cererii pentru serviciile pe care le oferă în domeniul publicității pe internet, inclusiv pe segmetnul serviciilor de internet mobil.

„Acțiunile au avut performanțe foarte bune în ultimele luni, sugerând că piața a început să-și de aseama cât de durabilă este capacitatea companiei de a genera flux de bani. Această expansiune pare să aibă șanse mari de a depăși problemele macroeconomice”, comentează Brian Wieser, analist la Pivotal Research Group, citat de Bloomberg.

Bursa de la New York a închis luni în scădere pentru cea de-a treia ședință consecutiv, din cauza divergențelor dintre liderii europeni privind planurile de combatere a crizei datoriilor de stat.

Sentimentul negativ a fost accentuat și de datele economice dezamăgitoare din China și Germania.

Indicele S&P 500 al bursei de la New York a închis în coborâre cu 0,2%, declin similar celui afișat de Dow Jones Industrial Average.

Acțiunile Apple au scăzut cu 1,3%, după ce compania a anunțat vânzări sub estimări pentru iPhone 5 în primul weekend de la debutul pe piață al smartphone-ului. Vânzările au fost afectate în principal de capacitatea insuficientă de producție a telefonului. Apple rămâne cea mai mare companie din lume după capitalizarea de piață, de 647 miliarde dolari.

Titlurile Facebook au coborât cu 9,1%, din cauza temerilor că valoarea de piață a companiei ar putea fi exagerat de mare.