• Publicat:
Știri

Ajutorul unic de 700 de lei: Cine beneficiază și ce condiții trebuie să îndeplinească

Ajutorul unic de 700 de lei: Cine beneficiază și ce condiții trebuie să îndeplinească
Ajutorul financiar unic de 700 de lei se va acorda persoanelor care beneficiază de pensii și alocații speciale de stat și va putea fi ridicat de beneficiari începând cu primele zile ale lunii ianuarie (termenul limită fiind sfârșitul lui 2020).

Persoanele care primesc pensii și alocații sociale de stat  care nu depășeșc 2.000 de lei pot beneficia de ajutorul unic în valoare de 700 de lei.

Persoanele care primesc pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, pensii pentru vechime în muncă, pensii pentru unele categorii de angajați, pensii ale militarilor în termen și membrilor lor de familie, pensii ale participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, precum și beneficiarii de alte alocații sociale stabilite în sistemul public de pensii până la 1 ianuarie 2020 vor beneficia de ajutorul financiar.

Instituția responsabilă de achitarea sumei de 700 de lei / per beneficiar este Casa Națională de Asigurări Sociale, însă plata se va face prin intermediul prestatorului de servicii de plată care asigură plata pensiilor și a alocațiilor sociale.

Parlamentul a adoptat un proiect de lege care prevede extinderea numărului de potențiali beneficiari ai ajutorului acordat de stat pentru perioada rece a anului cu circa 50 de mii de persoane. În acest sens, va fi majorat multiplicatorul pentru venitul lunar minim garantat de la 1,95 la 2,2, care este utilizat pentru stabilirea dreptului la obținerea acestui ajutor, potrivit adevărul.ro.

 

Inchide