Amazon este acuzat de exploatarea angajaților de la fabrica din China

Redactor:
Bianca Ciocotisan
Amazon este acuzat de exploatarea angajaților de la fabrica din China
Amazon este acuzat de exploatarea angajaților de la fabrica din China

Organizația non-guvernamentală China Labor Watch din New York a lansat în acest weekend un raport, după o investigație de nouă luni a condițiilor de muncă din fabrica din orașul Hengyang, deținută de Hon Hai Precision Industry Co., cunoscută drept Foxconn, care produce pentru Amazon.

Raportul a oferit imagini din companie, legate de modul în care Amazon produce boxele Echo activate de voce (Alexa), la un preț de producție de 40 de dolari.

Raportul, care prezintă o imagine a salariilor mici și a condițiilor de muncă intense, include următoarele constatări: angajații sunt solicitați să lucreze peste 100 de ore suplimentare lunar, în ciuda faptului că legislația muncii din China permite până la 36 de ore suplimentare lunar; muncitorii nu au fost instruiți pentru protecția muncii în mod adecvat; angajații trebuie să vină la începerea turei cu 10 minute înainte și nu sunt recompensați pentru acest lucru; locuințele personalului nu dispun de măsuri adecvate de siguranță împotriva incendiilor, cum ar fi stingătoarele.

„Toți angajații au program prelungit și salarii mici. Având în vedere că salariile sunt scăzute, muncitorii trebuie să se bazeze pe orele suplimentare pentru a câștiga suficient pentru a menține un nivel de trai decent”, se arată în raport.

Amazon a finalizat un audit al fabricii în luna martie și a constatat încălcări privind orele suplimentare și utilizarea curierilor, pe care le-a cerut Foxconn să le remedieze, a declarat Amazon pentru Bloomberg.

„Am cerut imediat un plan de acțiuni corective din partea Foxconn Hengyang, detaliind planul de remediere a problemelor identificate și efectuăm evaluări periodice pentru a monitoriza punerea în aplicare și conformitatea cu Codul nostru de conduită al furnizorilor. Ne-am angajat să ne asigurăm că aceste probleme vor fi rezolvate”.

Inchide