AVERE. Primul trilionar din lume după pandemia coronavirusului. Cine sunt oamenii de afaceri a căror avere s-a mărit considerabil în timpul pandemiei

Publicat: 15 05. 2020, 16:51
Actualizat: 18 05. 2020, 14:55

Dacă averea personală a lui Jeff Bezos continuă să crească la ritmul său actual, el ar putea deveni primul trilionar din lume, până în 2026, la 62 de ani, potrivit unei analize a site-ului de analiză software Comparisun.

Averea lui Bezos a crescut cu o rată medie anuală de 34% în ultimii cinci ani, potrivit Comparisun, și asta în ciuda faptului că fosta soție, MacKenzie Bezos a preluat acțiuni Amazon în valoare de 38 miliarde de dolari fostei, în urma soluționării divorțului, potrivit Business Insider.

Bezos, trilionar în timpul vieții

Comparisun s-a uitat la 25 dintre cei mai bogați oameni și a descoperit că doar 11 au avut o lovitură realistă în a deveni trilionari în timpul vieții lor. Bezos va ajunge probabil prima dată, dar CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, ar putea fi cel mai tânăr, cu ritmul său actual de creștere pentru a ajunge în clubul cu patru virgule până în 2036, când va împlini 51 de ani.

Averea lui Bezos valorează aproximativ 138 miliarde de dolari și și-a văzut averea crescând cu 28,3 miliarde de dolari până în 2020, potrivit Bloomberg.
În timp ce coronavirusul a făcut ravagii în economie, forțând 36 de milioane de americani să depună cereri pentru șomaj în ultimele două luni, miliardarii americani au văzut repede revenirea colectivă a acestora cu 282 miliarde de dolari, aproximativ 9,5%, între 18 martie (aproape de momentul în care piața bursieră a atins valoarea sa punct scăzut) și 10 aprilie, potrivit unui raport al Institutului de Studii Politice.

Angajații critică tratamentul în timpul pandemiei

Succesul Amazon continuă să sporească averea personală a lui Bezos, compania se confruntă cu critici din ce în ce mai mari cu privire la tratamentul pe care îl desfășoară lucrătorii în timpul pandemiei, inclusiv recentul său demers de a scădea o majorare pe oră de 2 dolari pentru angajații depozitului.

Muncitorii au organizat multiple proteste împotriva condițiilor de muncă în ultimele săptămâni, deoarece numărul de cazuri COVID-19 s-au majorat în rândul angajaților depozitului, potrivit unui document Reddit.

Parlamentarii și autoritățile de reglementare arunca o privire mai atentă asupra companiei. Funcționarii din New York și Consiliul Național pentru Relații de Muncă se uită amândoi la denunțurile cu privire la compania Amazon, în timp ce parlamentarii democrați au cerut recent o anchetă federală privind condițiile depozitului.