Ce faci dacă „te prinde radarul” iar polițistul care te amendează nu poate să-ți ia banii pentru că nu are chitanțier

Publicat: 24 12. 2013, 16:56
Actualizat: 20 03. 2019, 20:56

Ce faci când vrei să plătești o amendă de circulație polițistului care ți-a întocmit procesul verbal, dar care nu are chitanțier cu care să îți ia banii? Răspunsul vine de la președintele Consiliului Fiscal Ionuț Dumitru, care a ținut să precizeze că și el s-a confruntat cu această situație. „Am ajuns acasă, am căutat pe internet și am aflat că pot să fac plata online. A doua zi m-am întrebat dacă am plătit unde trebuie, deoarece pe site-ul respectiv nu era totul clar. În consecință, am sunat la poliție și le-am spus ce am făcut. Răspunsul lor a fost: e prima oară când ne confruntăm cu această situație. Lăsați-ne o jumătate de oră”, a povestit Dumitru la emisiunea ZF Live.

Când a revenit cu telefonul i s-a spus că da a plătit unde trebuie, dar i s-a cerut să vină cu dovada că a plătit. „Mi s-a spus să trimit prin fax confirmarea plății și procesul verbal. E prea multă birocrație. Se mai întreabă de ce doar 25% din amenzi sunt plătite. Cum să încaseze mai mult dacă această metodă de plată este una descurajantă”, a mai spus președintele Consiliului Fiscal.

Acesta a cerut schimbarea legii fiscale, motivând că este una greoaie. Acesta a mai vorbit în cadrul emisiunii ZF Live și despre birocrația aferentă plății taxelor, una dintre principalele cauze ale evaziunii fiscale ridicate din România. „Contribuabilul este revoltat în fața statului având de înfruntat o birocrație atât de feroce. România este pe ultimele locuri în Europa la nivel de venituri bugetare ca procent din PIB, deși nu avem o fiscalitate scăzută. La CAS și la TVA suntem în topul clasamentului în Europa ca și cotă legală de impozitare”, a mai menționat economistul.