Cum să alegi țara potrivită pentru deschiderea unei firme

Publicat: 18 11. 2019, 17:17

Multe state sunt deschise investiilor străine, una dintre cele mai populare destinații, chiar și pentru oamenii de afaceri romani fiind Singapore. Astfel, cei care vor să deschidă afaceri în Singapore vor beneficia în primul rând de mai multe stimulente financiare.

Însă, care sunt celelalte principii după care un afacerist se poate ghida pentru a alege o țară în care să înființeze o firmă? Vă invităm să descoperiți câteva mai jos.

Apropierea de țară de origine a investitorului

Multe persoane care vor să înființeze firme în alte țări nu vor să se mute din propriile state, astfel încât aproprierea că distanța este un factor important în alegeare țării în care își vor desfășura activitățile economice. Pentru investitorii europeni, deci și cei romani, înființarea unei firme în Olanda reprezintă o alegere inspirată, având în vedere conexiunile aeriene excelente pe care această țară le oferă.

Ușurința cu care poate fi înființată firmă

Un alt reper luat în considerare de majoritatea investitorilor este ușurința și rapiditatea cu care poate înființată firmă. Tot în Europa, una dintre cele mai propice târî pentru începerea unei afaceri este Polonia. Astfel, înmatricularea unei firme în Polonia este gata în doar câteva zile, guvernul acestei țări modernizând foarte mult sistemul administrativ și punând foarte mare preț pe interacțiunea favorabilă dintre cetățeni/firme și administrațiile locale.

Sistemul de impozitare

Unul dintre cele mai importante aspecte luate în considerare la alegerea țării în care cineva ar putea demara o afacere este, bineînțeles, sistemul de impozitare. Cu cât acesta este mai flexibil, cu atât țara respectivă va atrage mai mulți investitori. Vestea bună este că, în Europa, destul de multe țări oferă un astfel de sistem de impozitare, printre cele mai cunoscute fiind Malta și Cipru.

Deși alegerea unei tari pentru a deschide o firmă poate fi dificilă, faptul că există destul de multe posibilități nu poate veni decât ca o veste bună pentru cei care vor să înființeze firme noi sau să extindă afaceri existente. De asemenea, această mică „dificultate” poate determina un om de afaceri să își stabilească mult mai bine prioritățile și să îi creeze mult mai multe oportunități de afaceri.