Demers INEDIT. Un parc cu sculpturi din FÂN vinde simbolic parcele de un metru pentru banii necesari DEZVOLTĂRII

Demers INEDIT. Un parc cu sculpturi din FÂN vinde simbolic parcele de un metru pentru banii necesari DEZVOLTĂRII
Publicat: 28/03/2019, 20:54

Potrivit unui comunicat al Parcului de Sculptură Arkhai transmis, joi, un metru pătrat de teren costă 55 euro pentru persoane fizice și 110 euro pentru firme.

„Vă invităm să luați parte în Proiectul-Arkhai, care are ca scop dezvoltarea parcului de sculpturi într-un centru artistic, cu funcționare pe tot parcursul anului, a cărei activități nu sunt influențate de intemperiile vremii și asigură un spațiu adecvat pentru evenimentele care nu se pot desfășura în aer liber. Prin prezentul proiect planificăm construirea unei clădiri multifuncționale (300 de metir pătrați, pentru evenimente artistice contemporane) și a unui atelier (150 metri pătrați) destinat pentru mai mulți artiști. Cumpărați un metru pătrat simbolic din parc iar contribuția va fi răsplătită cu o plăcuță de alamă cu numele dumneavoastră pe Zidul Mulțumirii, situat în partea interioară a zidului parcului, și cu un Titlu de Proprietate cu numele cumpărătorului. Un metru pătrat costă doar 55 euro pentru persoane fizice și110 euro pentru firme”, se arată în documentul citat.

De asemenea, proiectul poate fi susținut cumpărând „O Bucățică din Parc”, un vas de piatră de 10 centimetri pătrați cu gazon artificial, care poate fi folosit ca săpunieră și costă doar 50 de lei.

„Ca să își păstreze independența și să se poate dezvolta avem nevoie de contribuția unită a tuturor simpatizanților! Luați parte în această creație comună, care va rămâne moștenire generațiilor viitoare. Cu contribuția dumneavoastră se poate dezvolta parcul de sculpturi, locul acesta multi-artistic, multicultural, care de 5 ani de la inaugurarea sa oficială, atrage anual mii de vizitatori, iar cu programele lui demonstrează valoarea și valabilitatea”, se mai arată în comunicat.

Parcul de Sculptură Arkhai din satul Vlaha, județul Cluj, se întinde pe o suprafață de 7.000 de metri pătrați și adăpostește, printre altele, 7 sculpturi de mari dimensiuni realizate din fân.

În iunie 2014, ministrul Culturii de atunci, Kelemen Hunor, a inaugurat parcul artistic în aer liber „Arkhai Sculpture”, înființat de artistul plastic ErnÅ‘ Bartha și care cuprinde sculpturile în fân ale acestuia.

„Parcul Arkhai Sculpture este un loc minunat, iar la fel este și artistul, care este preocupat de ceea ce se întâmplă în societate și oferă un loc pentru iubitorii de artă și pentru artiștii tineri. Sunt convins că parcul va avea succes. ErnÅ‘ Bartha este un artist care face lucruri mai ieșite din comun, lucrând cu materiale organice, cum este fânul”, a spus Kelemen.

La rândul său, artistul ErnÅ‘ Bartha a afirmat că după inaugurarea parcului își dorește, printre altele, construirea unui atelier pentru artiști, construirea unei galerii de artă contemporană, amenajarea unei pensiuni pentru artiști, a unui „Green Theater”, centru pentru concerte în aer liber, spectacole alternative de teatru, performance-uri, cu o capacitate de 150-200 de locuri, tabere de creație pentru artiști plastici, expoziții și târguri de artă plastică .

„Amenajarea Arkhai Sculpture Park a început în 2008, iar inaugurarea sa este primul pas spre transformarea parcului într-un centru cultural de anvergură. Doresc ca acest spațiu să devină unul multicultural, multiartistic, care să permită și tinerilor artiști să aibă un spațiu al lor. Ideea a fost de a mă distanța de oraș, de a găsi în natură o intimidate. Doresc să împart această lume pe care am creat-o cu toți cei care își doresc, pentru a ne bucura de ea și pentru a o transmite ca moștenire generațiilor viitoare. În această oază de liniște, vizitatorul se întâlnește cu arta și natura, în armonie totală”, a spus artistul.

Un an mai târziu, în iulie 2015, artistul plastic Erno Bartha a plecat pe jos, din satul Vlaha, județul Cluj, peste 2.000 de kilometri, până la Londra, unde sunt expuse trei opere ale sale, din anul 2012, despre care spune că nu sunt puse în valoare.

Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”