Deranjează pe cineva că noi gândim ROMÂNEȘTE? Dăncilă apără OUG 114: România NU a inventat aceste taxe/ Consumatorii casnici de energie sunt PROTEJAȚI

Deranjează pe cineva că noi gândim ROMÂNEȘTE? Dăncilă apără OUG 114: România NU a inventat aceste taxe/ Consumatorii casnici de energie sunt PROTEJAȚI
Publicat: 04/03/2019, 17:50
Actualizat: 25/03/2019, 19:04

„Din prima zi a mandatului de prim-ministru am spus că voi veni în față de fiecare dată când va fi nevoie. Deși solicitarea Opoziției cu privire la OUG 114 are în vedere opiniile nefondate și nu textul în ansamblul său, consider că discutarea acestui act normativ e binevenit. România nu a inventat aceste taxe, ele au fost impuse în mai multe țări din UE. Stimați parlamentari, de două luni deținem Președinția rotativă a Consiliului UE. Într-un timp scurt am închis dosare mai multe ca Președinția austriacă. În aceste condiții, vi se pare normal ca românii să plătească dobânzi duble față de restul în UE”, a declarat premierul VioricaDăncilă.

Premierul a afirmat că în următoarele zile se vor emite normele metodologice de aplicare și stabilirea măsurilor pentru acordarea finanțării din Fond de Dezvoltare și Investiții.

„Deranjează pe cineva că noi gândim românește? Prin OUG 114 am urmărit ca aceste miliarde de euro să ajungă în bugetul statului pentru construirea de spitale, autostrăzi (…) Cel mai important capitol din OUG se referă la instituirea unor măsuri pentru investiții publice. De asemenea, nimeni nu spune că prin acest act stabilește un traseu și oferă facilități. Prin OUG 114 s-a înființat Fondul de Dezvoltare și Investiții. E primul mecanism de acest fel creat după Revoluție. Fondul de Dezvoltare și Investiții are ca scop finanțarea proiectelor de investiții în domenii precum salubrizare, educație, sănătate, sport, cultură, locuințe, dar și pentru finanțarea universităților. În următoarele zile se vor emite normele metodologice de aplicare și stabilirea măsurilor pentru acordarea finanțării din Fond astfel încât unitățile de învățământ să poată depune proiecte”, a mai spus premierul.

Dăncilă: Prin OUG 114 consumatorii casnici de energie sunt protejați, la fel ca în Italia și Franța

Totodată, Dăncilăa spus că OUG 114, contestată de Opoziție, aduce de fapt protecție pentru consumatorii casnici în sectorul energetic după modelul Italia și Franța.

„A doua componentă a OUG 114 o reprezintă măsurile care au ca scop îmbunătățirea strategică în comunicații și energie. În sectorul energetic vor fi protejați consumatorii casnici prin mecanismul nou și anume serviciul universal pentru consumatorii casnici. Un astfel de mecanism funcționează în Italia și Franța. Se discută acum introducerea lui și în UK. Și în domeniul comunicațiilor există exemple din alte state. Franța își prezintă zilele acestea taxarea giganților fiscali”, a declarat premierul.

OUG 114 a decis plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale timp de trei ani.

„În zilele imediat următoare vor avea loc discuții cu reprezentanții din domeniul energiei, cât și din cel al comunicațiilor, astfel încât să prezentăm cele mai bune soluții. Analizăm și efectele taxei pe active financiare. MFP a purtat discuții atât cu BNR, cât și cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor și au fost identificate soluții benefice pentru toate părțile implicate. OUG 114 a reglementat și angajamentele noastre de majorare a pensiilor și salariilor. Guvernul a majorat pensiile în avans și va continua să o facă”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Premierul: Cei care clamează abrogarea OUG 114 ce interese reprezintă? Sigur nu ale românilor

VioricaDăncilăs-a întrebat ce interese reprezintă cei care vor abrogarea actului normativ, precizând că sigur nu pe ale românilor. Ea a îndemnat Opoziția să fie sinceră cu cetățenii.

„Cei care clamează abrogarea acestei ordonanțe de urgență ce interese reprezintă? Ale românilor? Sigur nu, pentru că abrogarea ar însemna anularea tututor acestor creșteri de venituri și facilități. Totul este perfectibil și am dat dovadă de fiecare dată că sunt deschisă dialogului, însă aș vrea să fiți sinceri cu cetățenii atunci când cereți anularea OUG 114″, a afirmat Dăncilă, în discursul ei din plenul Camerei Deputaților.

Viorica Dăncilă, despre OUG 114

Prim-ministrul VioricaDăncilăparticipă, luni la plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea din cadrul „Orei Premierului”, pe marginea OUG 114 care introduce, printre altele, „taxa pe lăcomie” pentru bănci. Solicitarea a fost făcută de grupul parlamentar al PNL.

Senatul a adoptat, tacit, OUG 114 care introduce „taxa pe lăcomie” pentru bănci

Senatul a adoptat, tacit, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 care introduce măsuri fiscale, printre care se numără și „taxa pe lăcomie” pentru bănci. Propunerea legislativă a trecut de Senat fără raportul Comisiei de buget.

Astfel, ordonanța de urgență 114/20018 care introduce măsuri fiscale va fi dezbătută și adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Termenul de adoptare tacită pentru OUG 114/2018 s-a împlinit vineri, 1 martie, iar Comisia pentru buget a Senatului a amânat dezbaterea și adoptarea unui raport pentru proiect în ședința de marți. Este a doua oară când Comisia pentru buget ia decizia să amâne discuțiile asupra proiectului. Solicitarea amânării în ultima ședință a venit din partea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, care a motivat că au fost depuse multe amendamente, chiar și cu câteva minute înainte de ședință.

Senatorii PNL și USR au solicitat, în plenul de miercuri, prelungirea termenului de adoptare tacită a Ordonanței, însă majoritatea parlamentară s-a opus. După refuzul PSD-ALDE, Opoziția s-a retras din plen, ședința fiind sistată din lipsă de cvorum.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulțumiri din partea mai multor instituții, dar și companii. Printre nemulțumiți se numără băncile, dar și administrațiile locale.

Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern.

Principalele prevederi sunt:

– prețul la gaze și energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile;

– impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%;

– micșorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1%;

– majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU