Dolarul, o bombă la un pas de explozie! Economia SUA, foarte aproape de colaps: „Tot ce au făcut după criza din 2008 a fost o greșeală!”

Publicat: 19 08. 2020, 22:18
Actualizat: 19 08. 2020, 22:29
Dolarul, o bombă la un pas de explozie! Economia SUA, foarte aproape de colaps: „Tot ce au făcut după criza din 2008 a fost o greșeală!” / Sursă FOTO: Shutterstock

În Statele Unite ale Americii, inflația ar urma să ajungă la un nivel fără precedent, iar stilul de viață se va scumpi radical, foarte repede, avertizează stockbrockerul Peter Schiff.

Rata la care SUA imprimă bani este fără precent, mai punctează acesta, iar deficitele „sunt foarte mari și Guvernul cheltuie mai mulți bani decât a făcut-o vreodată”.

Peter Schiff, care este CEO al Euro Pacific Capital, a declarat pentru Money Show că mai mult de 60 de cenți din fiecare dolar pe care Guvernul îl cheltuie sunt printați. Astfel, Rezerva Federală printează mai mulți bani pe care Guvernul american îi cheltuie decât cei pe care îi colectează din taxe.

Dolarul, o bombă cu ceas: Economia SUA era la cel mai slab nivel văzut vreodată și înainte de COVID

„Este un mit faptul că economia SUA era puternică înainte de COVID. Total greșit! Era la cel mai slab nivel văzut vreodată. Era cea mai mare bulă care a existat. Din această cauza economia a implodat foarte repede în urma lockdown-urilor impuse din cauza pandemiei. Lucrurile au început să fie vizile în cel de-al treilea trimestru din 2018… Iar dolarul începe să fie devalorizat”, a explicat economistul.

De asemenea, acesta atrage atenția – „tot ce a făcut Guvernul după criza din 2008 a fost o greșeală”, punctând că toate politicile monetare și fiscale au fost greșite.

„Drept consecință, nu ne-am revenit niciodată cu adevărat după criză, care a fost provocată de Rezerva Federală și de Guvern. Pur și simplu am înrăutățit toate cauzele crizei”, a mai explicat acesta.

„Tot ce a făcut Guvernul după criza din 2008 a fost o greșeală”

Expertul avertizează că SUA va avea o inflație la un nivel fără precent iar stilul de viață din SUA se va scumpi foarte mult și foarte repede.

„Oamenii vor fi foarte loviți de asta. Nu o vor vedea venind”, a semnalat Peter Schiff.

Mulți oameni vor fi mai afectați de criza dolarului decât de cea financiară, iar cea dintâi este mult mai gravă, mai avertizează expertul.

„Atunci când a fost criză financiară, Rezerva Federală a printat bani pentru a-i ajuta (n.r. pe oameni, companii etc.). Însă când ai o criză a dolarului, nu mai contează. Nu mai poți printa dolari deoarece nimeni nu-i vrea”, explică CEO-ul Euro Pacific Caital.

De asemenea, acesta precizează că va fi o criză a împrumuturilor externe, ceea ce înseamnă că Trezoreriile SUA vor avea un declin, dar și doar datoriile făcute în dolari americani.

Inflația va atinge un nivel fără precedent în SUA

Dolarul „va decădea iar inflația va devasta Statele Unite ale Americii”, prezice Peter Schiff adâugând că „ceea ce se va întâmpla este faptul că lumea se va îndepărta de dolar văzut drept standard și se va îndrepta spre aur. Spre asta ne îndreptăm!”.

„Este sfârșitul jocului pentru America”

„Întreaga economie americană este bazată pe fundația conform căreia dolarul reprezintă moneda de rezervă a lumii. Aceasta este sursa secretă care face această economie să funcționeze. De îndată ce dolarul va deveni o monedă ca oricare alta, atunci se va sfârși, este sfârșitul jocului pentru America”, a mai susținut acesta.

Potrivit economistului, „dolarul ar putea intra în colaps în orice zi, este ca o bombă. Cheia este de a scoate bani din dolarii americani deoarece dolarul va intra în colaps”.

În plus, acesta susține că investirea în stocurile de argint și aur reprezintă o „o afacere”, în prezent, care poate ușura impactul financiar ar crizei.

Într-un interviu din august 2006, economistul declara că „Statele Unite ale Americii sunt precum Titanicul iar eu sunt aici să îi conving pe oameni să părăsească nava… Prevăd că o mare criză financiară va veni în Statele Unite”.

Ulterior, în decembrie 2006, într-o dezbatere televizată, acesta preconiza – „ceea ce urmează să se întâmple în 2007 este că prețurile imobiliarelor (n.r. care atinseseră un nivel record în decembrie 2005), se vor prăbuși”.