Emil Boc, supărat „temporar” pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro”

Emil Boc, supărat „temporar” pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro”
Emil Boc, supărat „temporar” pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro” / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 26/02/2021, 11:49
Actualizat: 26/02/2021, 11:49

Primarul Municipiului Cluj-Napoca susține că este supărat pe membrii coaliției de guvernare deoarece au tăiat bugetul bugetul alocat municipiilor din România.

Emil Boc, primarul Clujului, a precizat că pierderile în urma tăierii bugetului sunt de 5 milioane de euro.

Emil Boc: „«Anul acesta, derogăm de la această lege și nu le dăm 65%, le dăm 63%»”

„Noi, cei din Asociația Municipiilor din România, care reprezentăm primării care produc cam două treimi din PIB-ul acestei țări, avem o supărare temporară pe liderii coaliției: pe domnul Orban, pe domnul Kelemen Hunor și pe domnul Barna. De ce avem o supărare temporară? Pentru că au luat de la municipii două procente din cotele de impozit pe venit care ne erau alocate. Ca să fiu mai bine înțeles, în luna noiembrie, în unanimitate, Parlamentul, de la stânga la dreapta și de la stânga la dreapta, a votat o modificare a legii finanțelor publice locale prin care a consacrat prin lege cotele din impozite pe venit alocate municipiilor, 65%. Nici nu s-a uscat bine cerneala legii din Monitorul Oficial când liderii coaliției au spus: «Anul acesta, derogăm de la această lege și nu le dăm 65%, le dăm 63%»”, a transmis Emil Boc, potrivit monitorulcj.ro.

Ministrul de Finanțe: „Este un buget al relansării, robust, echilibrat, realist, nu al austerității”

„Acest buget este unul al relansării, robust, echilibrat și realist”, afirmă ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare, care mai subliniază că România rămâne singura ţară din Uniunea Europeană în procedura de deficit excesiv, situație pusă pe seama ineficienței guvernărilor anterioare.

„Acest buget este un buget al relansării, robust, echilibrat, realist. Majoritatea ministerelor au un buget mai mare faţă de 2020. Doar trei ministere au un buget mai mic. Cheltuielile cresc, anvelopa salarială nu înregistrează scăderi, nu cresc impozitele şi taxele. Sub nicio formă nu putem să vorbim despre austeritate având în vedere aceste date”, spune Alexandru Nazare.