Fiscul majorează valoarea bunurilor confiscate de la Voiculescu

Publicat: 28 10. 2015, 08:45

ANAF a anunțat marți finalizarea rapoartelor de către comisia de evaluare din cadrul AFP Sector 1, care au vizat terenul și clădirea în suprafață de 3.789 mp situate în Șoseaua București-Ploiești nr 25-27 (fostul sediu Antena) și mai multe terenuri și clădiri situate pe strada Gârlei, acestea aparținând anterior Grivco.

Comisia de evaluare a Fiscului a corectat în plus valorile cuprinse în rapoartele de evaluare, diferența totală calculată fiind de 7,13 milioane de euro. 

Rapoartele de evaluare au vizat următoarele bunuri:

– teren intravilan în suprafațã de 29.220,03 mp, situat în str. Gârlei 1D, sect. 1, București. ANAF a estimat valoarea acestui teren la 10,4 milioane de euro, față de 10 milioane euro, valoare stabilită de instanță.

– teren intravilan și clădire (P+3) în suprafațã de 4.457mp, situat în str. Gârlei 1B, lot 1, sect. 1, București. După reevaluare, terenul și clădirea au fost estimate la 5,1 milioane euro, de la 3 milioane de euro, stabilit de instanță.

–  teren intravilan și clădire (P+8) în suprafațã de 3.000 mp, situat în str. Gârlei 1B, lot 2, sect. 1, București. Valoarea acestora a urcat de la 8,4 milioane de euro la 11,2 milioane de euro.

–  teren intravilan și clădire în suprafațã de 3.789 mp, situat în Șos. București-Ploiești, nr. 25-27, sect. 1, București (fostul sediu al Antena 3). După reevaluare, comisia a stabilit o valoare de 5,82 milioane de euro, cu 2,4 milioane euro mai mare față de prima evaluare.

La finalizarea analizei, Comisia de evaluare a corectat în plus valorile cuprinse în rapoartele de evaluare după cum urmeaza:

(clic pe imagine pentru a mări)

Prețul total calculat de evaluator pentru bunurile confiscate este de 25,4 milioane de euro, iar valoarea corectată de comisia ANAF este de 32,58 milioane de euro. Astfel că diferența în euro a fost calculată la 7,13 milioane de euro.

„Informațiile au fost publicate de ANAF pe site-ul propriu, iar rapoartele finale urmeazã sã fie înaintate cãtre MFP care are calitatea de proprietar al acestor bunuri”, arată un comunicat ANAF.

În august 2014 Curtea de Apel București i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantiș, fost ministru, la șapte ani de închisoare, și pe Corneliu Popa, fost director al Agenției Domeniilor Statului, la opt ani de închisoare.

Instanța a dispus și confiscarea mai multor imobile apaținând inculpaților, printre care sediile posturilor de televiziune Antena și cel al grupului de firme Grivco, prejudiciul total fiind de circa 60 de milioane de euro.