Fost director executiv adjunct la OTP Bank, numit director financiar al Hidroelectrica

Publicat: 31 03. 2014, 11:22
Actualizat: 31 01. 2019, 21:47

„Hidroelectrica gestionează un buget de aproximativ 3 miliarde lei și are în subordine 2 manageri de departament, 7 directori economici de sucursale și 78 de economiști (…). În perioada 2001-2002 a lucrat ca economist în cadrul Ambasadei Franței în Bucuresti, pentru ca în perioada 2002-2005 să activeze în cadrul departamentului de buget și control de gestiune din cadrul BRD-GSG. În 2012 a fost numit CFO și deputy CEO al OTP Bank, poziție pe care a ocupat-o până în prezent”, se arată într-un comunicat al Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Aceasta este a doua schimbare realizată de administratorul producătorului de energie, care în urmă cu o săptămână a anunțat aducerea lui Adrian Gheorghe, fost director financiar în cadrul producătorul de conserve Mandy Food, în poziția de manager al departamentului financiar.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica anunța atunci că vrea să schimbe 80% din managementul companiei de stat în următoarele două luni.

„Managementul deficitar a fost una din cele nouă cauze care au generat insolvența Hidroelectrica. Acesta a fost motivul pentru care am lansat o campanie fără precedent în România privind recrutarea unor profesioniști care să ocupe poziții în top managementul companiei. Au fost 2.447 de aplicații pentru 67 de posturi. Din păcate, anul trecut nu am mai avut timpul fizic să finalizez acest proces. Am reluat interviurile cu cei selectați imediat după 25 februarie 2014, data reintrării Hidroelectrica în insolvență. În următoarele 2 luni 80% din managementul companiei, atât la nivelul executivului, cât și la sucursale, va fi schimbat”, declara în urmă cu o săptămână Remus Borza, administrator judiciar al Hidroelectrica.

Hidroelectrica a reintrat în insolvență în în luna februarie, după ce a trecut printr-o astfel de procedură în perioada iunie 2010-iunie 2013.

Compania este deținută de stat în proporție de 80,05% și de Fondul Proprietatea (19,95%).