GDF SUEZ Energy România a vândut obligațiuni de 250 milioane lei

Publicat: 24 10. 2012, 11:50
Actualizat: 04 02. 2019, 14:54

Distribuitorul de gaze naturale GDF SUEZ Energy România a atras de pe piața locală de capital 250 milioane lei (54,6 milioane euro) printr-o ofertă în care a vândut obligațiuni cu maturitate la cinci ani, cu o dobândă fixă de 7,4% pe an, iar cererea a depășit volumul de titluri oferite.

„Suprasubscrierea a fost una «decentă»”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piața de capital.

Astfel, titlurile vor fi alocate pro-rata, în funcție de un indice rezultat în urma împărțirii numărului de titluri subscrise și de cel al obligațiunilor oferite.

Oferta s-a derulat în perioada 17 – 23 octombrie și a fost intermediată de BRD. Oferta s-a adresat strict investitorilor instituționali.

Titlurile au fost vândute la un preț de 10.000 de lei/obligațiune, egal cu valoarea nominală.

Emisiunea de obligațiuni urmează să fie listată la Bursa de Valori București (BVB).

Singurele emisiuni de obligațiuni corporative listate la BVB sunt ale Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (130 milioane lei) și ale Băncii Europene de Investiții (300 milioane lei). Cea mai recentă emisiune de obligațiuni lansată de o companie din România și listată la BVB a fost în 2005, de către Banca Transilvania. Titlurile au ajuns la scadență în 2010.

GDF SUEZ Energy România (fosta companie Distrigat Sud) a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3,86 miliarde lei (910,8 milioane euro), în creștere cu 9%, și un profit net de 261,9 milioane lei (61,8 milioane euro), în ușoară scădere.

Distribuitorul de gaze are 1,3 milioane de clienți în 18 județe (Brăila, Tulcea, Vrancea, Argeș, Ilfov, Giurgiu, Buzău, Călărași, Ialomița, Galați, Brașov, Covasna, Bâmbovița, Prahova, Vâlcea, Dolj, Olt și Gorj) și în București.

Compania, parte a grupului energetic franco-belgian GDF SUEZ, a intrat în 2009 și pe piața furnizării de energie electrică pentru clienții business.

Totodată, GDF SUEZ Energy România va construi un parc eolian în județul Brăila, cu o capacitate instalată de 48 MW, prima unitate de acest fel a companiei în România.