Iohannis: Sectorul privat este DEFĂIMAT de politicieni tributari reflexelor comuniste

Redactor:
Alexandru Costea
Iohannis: Sectorul privat este DEFĂIMAT de politicieni tributari reflexelor comuniste
Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri un nou atac la adresa liderilor coaliției de guvernare, spunând că sectorul privat, "atât de defăimat mai nou de unii politicieni tributari reflexelor comuniste", merită apreciat pentru angajamentul de a fi tot prezent în viața comunității.

„Gala de astăzi arată că societatea oferă recunoaștere profesorilor cu merite deosebite, chiar dacă, din păcate de prea multe ori, statul nu e capabil să o facă. Sectorul privat, atât de defăimat mai nou de unii politicieni tributari reflexelor comuniste, autoritariste, merită apreciat pentru angajamentul de a fi tot prezent în viața comunității și de a suplini nevoia pe care actuala guvernare pur și simplu o ignoră”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că responsabilitatea socială a companiilor românești nu mai este un fenomen izolat.

„Responsabilitatea socială a companiilor românești nu mai este de multă vreme un fenomen izolat, iar eforturile pe care le-au depus acestea în sprijinul comunităților trebuie apreciate și salutate. Faptul că avem astăzi, aici, mulți oameni de afaceri implicați în proiecte educaționale ne arată că există deschidere din partea sectorului privat pentru cooperarea cu sistemul educațional public din țara noastră. O colaborare care nu poate fi decât de bun augur, mai ales atunci când contribuie la încurajarea exemplelor de bună practică, a cadrelor didactice care promovează educația de calitate, a managementului pro-activ în școli sau a utilizării de echipamente moderne. Este important ca statul să nu pună piedici mediului de afaceri atunci când acesta vrea să se implice în educație. Investițiile ar trebui să fie încurajate și nu doar sub forma unor sponsorizări pentru dotări, ci și ca parte a unor intervenții mai sistemice”, a adăugat șeful statului.

De asemenea, Iohannis a mai spus că, la 30 de ani de la Revoluție și după un secol de unitate națională, românii își doresc un stat de drept funcțional și o economie dezvoltată, ambele fiind clădite pe activism civic, gândire critică și pe un spirit antreprenorial bazat atât pe accesul la informație, cât și pe interpretarea corectă a acesteia.

Declarațiile au fost făcută la deschiderea Galei MERITO.

 

 

Inchide