Locuri de muncă disponibile în Norvegia, Spania și Danemarca, prin rețeaua europeană Eures

Locuri de muncă disponibile în Norvegia, Spania și Danemarca, prin rețeaua europeană Eures
Publicat: 25/03/2013, 15:47
Actualizat: 03/07/2013, 17:02

Inginerii, medicii, șoferii și operatorii de mașini industriale interesați de un loc de muncă în străinătate pot aplica pentru slujbe în Norvegia, Spania sau Danemarca – țări care anunță, prin rețeaua Eures, că au posturi disponibile, salariile oferite variind între 18.000 și 113.000 de euro anual.

Cele mai multe posturi vacante, pentru care pot aplica și românii, sunt înregistrate în Norvegia.

Astfel, un angajator din Oslo caută 13 ingineri electric/automatizări/cibernetică care să asigure proiectare în departamentul pentru furnizarea sistemelor de control marin și în industria petrolului și gazelor naturale. „Principalele produse sunt: IAS (sistem integrat de automatizare), PMS (managementul sistemelor de putere), sisteme comune de nave, securitate și robustețe și reglementări în sistemul de automatizare”, precizează angajatorul.

Pentru ocuparea acestor posturi se cer studii superioare (master sau licență) în electronica de putere, echipamente electrice rotative, acționări controlate de motoare de frecvență, automatizări, cibernetică, bune abilități de programare software, cunoștințe și experiență în sisteme de control HMI/PLC/DCS/PC și PLC hadware/design de interfață grafică pentru utilizator (GUI), sisteme de automatizare a navei (IAS, AMS), managementul sistemelor de putere( PMS), putere de distribuție.

Experiența off-shore și/sau industria navală și realizări de proiecte constituie avantaj, fiind de preferat personalul cu experiență în șantierele de la Tulcea, Brăila, Mangalia sau Constanța. O altă condiție pentru ocuparea unui asfel de post este fluența în limba engleză. Contractul este pe perioadă nedeterminată, ar trebui să înceapă „cât mai curând posibil”, iar salariul oferit este între 63.000 și 113.000 euro brut/an, în funcție de pregătire.

Tot în Norvegia, este disponibil un post de senior inginer mecanic în construcții navale care deservesc industria de petrol și gaze naturale, macarale și echipamente de ridicat. Persoana angajată ar urma să asigure proiectare mecanică la nivel ridicat, proiectarea structurilor din oțel, pregătirea documentației pentru producție. Cerințele pentru acest loc de muncă sunt: studii superioare mecanice, experiență cel puțin șapte ani în proiectare mecanică, cunoștințe și competențe în instrumente de proiectare, abilitate de a găsi soluții tehnice și practice bune cu privire la probleme complexe ce intervin, capacitate de a lucra independent și în echipa de proiect, capacitate de a lucra într-o manieră ordonată, sistematică și în termenele convenite, structurat, creativ și orientat spre soluții noi. O altă condiție este cunoaștere limbii engleze la nivel avansat. Salariul oferit este între 41.000 și 82.000 euro brut/an.

În aceeași țară se caută un senior inginer care să aibă studii superioare în domeniul electric, cel puțin șapte ani experiență în domeniul proiectării electrice, cunoștințe ACAD, experiență în software electric seria E3-avantaj, capacitate de a lucra independent și în echipă de proiect, lucru ordonat, sistematic în termenele convenite, creativ, structurat și orientat spre soluții noi. Candidații trebuie să vorbească fluent limba engleză, iar salariul oferit variază între 41.000 și 82.000 euro brut/an.

În Spania, sunt disponibile două posturi de operator CNC (mașini de alezat și frezat, strung), pentru care se este necesară școala profesională și experiență de cinci ani în domeniu. Salariul oferit variază între 18.000 și 24.000 euro brut/an.

În Danemarca, sunt căutați doi medici psihiatri în Regiunea Southern Denmark, una dintre cele cinci regiuni care gestionează sistemul danez de sănătate. Regiunea are patru spitale generale și unul de psihiatrie. Medicii pot fi angajați fie ca medici specialiști, fie în calitate de medici consultanți, în funcție de calificările aplicanților. Practic, se caută medici psihiatri cu experiență vastă în domeniu, competențe în metodele de tratament psihologice, biologice și social-psihiatrice. Se cer excelente abilități de cooperare, experiența în îndrumare și profesorat, experiența și interes pentru cercetarea în domeniu și dezvoltarea calității constituind avantaje. Cei interesați trebuie să știe engelza sau germana foarte bine.

Angajatorul precizează salarizarea se va face conform contractului colectiv în domeniu. „Salariul de bază pentru un medic specialist este în jur de 82.833 euro anual, plus suplimente, iar pentru un medic consultant este de aproximativ 93.577 euro brut anual, plus suplimente”, menționează angajatorul.

Cei interesați trebuie să mai știe că vor beneficia de cursuri gratuite de limba daneză în prima parte a contractului de muncă, urmând ca salariul să fie plătit în acea perioadă. De asemenea, se oferă asistență la găsirea unei locuințe, la îndeplinirea formalităților, la găsirea unui loc de muncă pentru partenerul de viață sau a unei școli pentru copii. Totdată, se va asigura mentorat profesional și social.

Un post de șofer camion este disponibil în Suedia. Cei interesați trebuie să aibă carnet de conducere categoriile C și E și să vorbească limba engleză.

Contractul oferit este pe perioadă nedeterminată, iar salariul este cuprins între 1.500 și 2.000 de euro brut / lună.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului