Managerul PRIVAT Vystoupil a renunțat la Tarom, restul administratorilor au semnat contractul și aleg alt director

Publicat: 29 10. 2012, 20:33
Actualizat: 28 09. 2018, 20:48

Heinrich Vystoupil, desemnat director general al companiei de transport aerian Tarom în urma procesului de recrutare, a renunțat la această poziție și a fost revocat și din Consiliul de Administrație, în locul său urmând să fie ales un alt candidat din lista furnizată de consultanți.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Tarom a aprobat luni condițiile contractului de mandat al membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administrație, toți semnând mandatele în cursul acestei zile, se arată într-un comunicat al companiei de transport aerian, remis MEDIAFAX.

„La aceeasi întâlnire, AGA a luat act de demisia domnului Heinrich Vystoupil din funcția de director general și cea de membru în Consiliu de Administrație, ca urmare a neacceptării condițiilor contractului de mandat, și a aprobat revocarea sa din funcția administrator. Consiliul de Administrație va proceda, în cel mai scurt timp, la numirea unui nou director, din lista de candidați selectați de consultanții Ministerului Transporturilor”, potrivit sursei citate.

Până la nominalizarea noului CEO, atribuțiile vor fi îndeplinite de actualul director general al companiei, Sorin Georgescu.

Vystoupil, fost șef al reprezentanței în România și Moldova a Austrian Airlines, a fost numit la 17 octombrie director general de către CA.

În Consiliul de Administrație Tarom au fost recrutați și Dan Pascariu, Dumitru Prunariu, Lucian Isar, Marius Ghenea, Ciprian Ladunca și Valentin Macec.

Administratorii selectați au avut termen până luni pentru semnarea contractelor de mandat.

Ministerul Transporturilor a mandatat la finalul lunii iulie asocierea PwC-D&B David și Baias-George Butunoiu să recruteze managementul superior, respectiv directorii generali și membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea instituției cu o cifră de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Recrutarea managementului superior vizează companiile CFR SA (CFR Infrastructură), CFR Călători, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi București, Administrația Porturilor Maritime Constanța, Administrația Canalelor Navigabile, Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, Telecomunicații CFR și Electrificare CFR.

Tarom a fost prima companie care a anunțat noii administratori, fiind urmată de Administrația Porturilor Maritime și Administrația Canalelor Navigabile.