Nouriel Roubini, economistul care a prezis criza: „Toate bulele vor exploda în 2016, mai rău ca în 2008″

Redactor:
Silviu Bănilă
Nouriel Roubini, economistul care a prezis criza: „Toate bulele vor exploda în 2016, mai rău ca în 2008″
Ținând cont de evoluția acțiunilor în 2014, Roubini a declarat recent că SUA se situează în mijlocul unei bule investiționale. Anul viitor ar putea aduce unele câștiguri pe diverse piețe financiare, dar bula, mai mare decât cea de dinaintea recesiunii din 2008, ar putea exploda în 2016.

În luna februarie a anului trecut, profesorul universitar Nouriel Roubini a spus că piețele americane se confruntă cu „mama bulelor de active”. Din cauza creșterii lente și a inflației reduse din statele lumii, există o lichiditate care poate duce la inflația activelor, a spus Roubini. „Cred că această efervescență de pe piețele financiare va continua, de la acțiuni la credite și ipoteci și în câțiva ani, cel mai probabil, inflația va degenera într-o bulă care se va sparge. Cred că multe piețe sunt deja suprasolicitate. Consecințele se vor resimți în 2016″.

Sfatul lui Roubini pentru investitori este să nu injecteze prea mulți bani în acțiunile americane ale unor companii din domeniul biotehnologiei, tehnologiei și social media, chiar dacă vor crește. Piețele emergente care importă mult petrol vor beneficia de prețurile mici și sunt mai atractive pentru investițiile sigure, consideră economistul. 

Inchide