(P) Coca-Cola HBC România obține Medalia de Aur European Water Stewardship

Publicat: 07 10. 2014, 16:19
Actualizat: 05 02. 2019, 03:10

Coca-Cola HBC România primește Medalia de Aur European Water Stewardship pentru fabrica sa de îmbuteliere a apei minerale din Poiana Negri. Este pentru prima dată când o fabrică de îmbuteliere a apei minerale din lume primește această recunoaștere, pentru gestionarea eficientă a resurselor naturale, a energiei, dar și a deșeurilor de ambalaje.

Medalia de aur European Water Stewardship atestă procedurile riguroase ale Coca-Cola HBC România respectate în procesul de producție și confirmă implicarea companiei în protejarea mediului înconjurător.

„Pentru Coca-Cola HBC sustenabilitatea este esențială, de aceea conservarea resurselor și protejarea mediului înconjurător au devenit parte integrantă din modul său de a opera. Suntem extrem de mândri că eforturile, perseverența și profesionalismul colegilor din fabrica de îmbuteliere a apelor minerale naturale Dorna și Poiana Negri au fost răsplătite prin Certificarea European Water Stewardship. Este o recunoaștere a activităților sustenabile și a procedurilor inovatoare întreprinse de Coca-Cola HBC”, declară Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC România.

Standardul European Water Stewardship a fost dezvoltat de European Water Partnership – o organizație non-guvernamentală independentă – fiind un sistem integrat de evaluare a practicilor de management al apei și un instrument menit să sprijine sectorul industrial și pe cel agricol să îndeplinească cerințele Directivei Cadru a Uniunii Europene privind Apa.

Procesul de auditare European Water Stewardship derulat la fabrica din Poiana Negri a Coca-Cola HBC a fost efectuat de Lloyd’s Register Quality Assurance Ltd, organism independent de certificare.

Grijă pentru mediul înconjurător

Coca-Cola HBC este una dintre primele companii din România care au investit în protecția mediului, a resurselor de apă și în dezvoltarea comunităților locale. Cele mai recente inițiative în acest sens sunt folosirea „tehnologiei cu aer ionizat” pentru clătirea PET-urilor sau construirea centralei de co-generare în fabrica de îmbuteliere Ploiești, care reduce cu 50% emisiile de CO2.