PĂLINCĂ vândută cu 2.000 de EURO litrul la Satu Mare. Licoarea de lux, inspirată de balada lui Ciprian PORUMBESCU

Redactor:
Vasile Magradean
Pălincă de cirșe amare, veche de 17 ani, ambalată în glob de sticlă cu fir aurit, se vinde cu 2.000 de euro litrul. Vezi ce melodie l-a inspirat pe un sătmărean să producă băutura de lux

Fondatorul firmei de produse distilate, Silviu Zetea, precizează că produsul se livrează doar la comandă, majoritatea clienților fiind din România.

„Valoarea unui produs nu stă numai în calitatea conținutului, ci și în ce anume simbolizează. Noi avem o pălincă veche de 17 ani, din cireșe amare, căreia i-am pus o poveste, simbolizând Balada lui Ciprian Porumbescu „Crai Nou„. Am denumit-o băutură pentru îndrăgostiți, pentru ocazii rare sau de șemineu, conținutul fiind unic. Forma de prezentare este una deosebită, într-un glob de sticlă cu fir aurit, pus într-o cutie personalizată din lemn, lucrată manual. Produsul se livrează doar pe bază de comandă, prețul ajungând la 2.000 de euro litrul, mulți clienți care l-au achiziționat spunând că au făcut o investiție. Majoritatea comenzilor le-am primit din țară”, a spus Zetea.

De asemenea, producătorul din Satu Mare a lansat, la sfârșitul anului trecut, special de Centenar, o colecție de patru pahare sigilate de 40 de ml, fiecare conținând pălincă de prune, pere, mere și vișine.

„Lotul de pahare denumite Zetea – Unește Oamenii, special de Centenar, are un scop simplu. M-am gândit că putem face pentru anul Marii Uniri o sticlă dedicată, dar mi s-a părut mai interesant să fac un set de păhărele, pentru că Unirea întotdeauna presupune mai mulți, nu unul singur. Am dorit să marcăm Centenarul, să rămână ceva în urmă, ca un moment festiv. Stau patru persoane la masă și în acest fel fiecare a făcut Unirea între ei. Sunt patru pahare, trei simbolizând cele trei Principate Române, iar al patrulea Europa”, a precizat Silviu Zetea.

Producătorul de distilate are sediul în localitatea Medieșu Aurit, județul Satu Mare.

 

Inchide