Parcul Vitantis din București a fost vândut cu peste 20 milioane de euro

Publicat: 08 08. 2014, 13:49
Actualizat: 01 02. 2019, 20:03

„Tranzacția a constat într-un transfer de datorii și s-a încheiat la finele lunii iunie”, au declarat reprezentanții Revetas Capital, fără să menționeze valoarea tranzacției.

Potrivit unor surse din piața imobiliară, compania ar fi preluat datorii de peste 20 de milioane de euro, în timp ce în cel mai raport de piață realizat de firma JLL se precizează că tranzacția s-a ridicat la 26 milioane de euro.

Tranzacția a fost realizată prin Revetas Fund I, care ajunge astfel să dețină 15 proiecte cu peste 152.000 metri pătrați în Europa Centrală și de Est.

„Aceasta este prima din mai multe achiziții pe care le avem planificate să le facem în România. Revetas Fund I va investi în repoziționarea și rebranduirea Vitantis, care a fost deschis în 2008. Strategia este să realizăm un centru comercial de dimensiuni mari, care să se adreseze familiilor, dar și celor care lucrează în această parte a Bucureștiului”, a declarat Radu Boitan, senior investment director în cadrul Revetas.

Compania Revetas Capital este activă în Europa Centrală și de Est și are birouri la Londra, Bratislava, Viena, Cracovia și București. Compania administrează un vehicul de investiții cu un capital de 40 de milioane de euro, iar în prezent este în curs de strângere de fonduri pentru un alt vehicul, cu o țintă de capitalizare de 200 milioane de euro.

Vitantis are datorii cumulate de peste 44 de milioane de euro, cea mai mare parte din două credite de la UniCredit Bank. Fondul urmează să preia datoriile, să încerce să le restructureze și, de asemenea, să repoziționeze centrul comercial.

Parcul comercial are o suprafață închiriabilă de 36.000 de metri pătrați, iar printre cei mai importanți chiriași se numără Carrefour, Casa Rusu, Praktiker și Domo. Potrivit datelor disponibile în piață, proiectul este ocupat în proporție de 70%.

Equest a achiziționat Vitantis Retail Park în decembrie 2006 pentru 31,6 milioane de euro, în care a mai investit peste 30 de milioane de euro dintr-un credit de la UniCredit Bank. În anul 2011, George Teleman, partener în cadrul fondului, a preluat 51% din centrul comercial, la un preț simbolic, la care s-au adăugat datoriile.

Equest Balkan Properties a vândut în urmă cu trei luni proiectul Moldova Mall din Iași omului de afaceri Gheorghe Iaciu și mai deține în România un portofoliu de birouri și un centru logistic pe autostrada București-Pitești.

EBP mai deține pe piața românească patru clădiri de birouri de clasa A și B de mici dimensiuni, toate achiziționate în 2006 și localizate în București, plus proiectul Equest Logistics Centre, care include un teren cu o suprafață totală de 11 de hectare, situat în Bucharest West Logistics Park