Ponta vrea un nou sistem de taxare la Autostrada Soarelui, fără cozi la plată. „Ne batem joc de oameni, două ore București-Constanța și două ore la barieră”

Ponta vrea un nou sistem de taxare la Autostrada Soarelui, fără cozi la plată. Ne batem joc de oameni, două ore București-Constanța și două ore la barieră
Publicat: 30/07/2013, 17:37
Actualizat: 02/11/2016, 04:37

Sistemul de taxare a autovehiculelor care circulă pe Podul Cernavodă trebuie regândit și implementat cel târziu până în primăvară, altfel vara viitoare trebuie ridicate din nou bariere pentru a se evita blocaje, i-a transmis premierul Victor Ponta ministrului delegat pentru infrastructură, Dan Șova.

La începutul ședinței Guvernului, Ponta a cerut informații referitoare la situația creată pe Autostrada București-Constanța, la punctul de taxare a trecerii pe Podul Cernavodă, arătând că Guvernul a eliminat obligativitatea plății taxei în week-end, pentru a evita producerea aglomerației, dar cozile la punctul de taxare se formează din nou începând de luni.

Ministrul l-a informat pe premier că taxa de trecere a fost suspendată și în zilele de luni, până la ora 14.00, dar și în sărbătorile legale, moment în care șeful Guvernului a întrebat retoric când se mai plătește utilizarea podului.

„Și cât o să mai rămână taxa? De luni după-amiază până…”, a exclamat primul-ministru.

El a cerut ca problema să fie rezolvată cât mai repede, astfel încât statul să poată încasa taxa de traversare a podului peste Dunăre, iar șoferii să poată circula pe autostradă în condiții normale.

„Vara asta trece așa, cu faptul că am scos taxa că se făceau cozile alea…Ne batem joc de oameni, avem autostradă, două ore București-Constanța și două ore stau la barieră. Vă rog frumos, împreună cu CNADNR să faceți un proiect pe care să-l imprementăm în toamna asta, cel mai târziu în primăvară, ca să nu ne trezim vara viitoare că iarăși avem probleme și trebuie să ridicăm barierele”, i-a spus Ponta lui Șova.

Contactat luni de gândul, ministrul delegat pentru infrastructură Dan Șova, a recunoscut că nu are deocamdată o soluție pentru ca șoferii să nu mai piardă ore în șir la punctul de taxare de la Fetești, dar va încerca să caute una în următoarele zile. El a amintit decizia sa recentă prin care, până la 31 august 2013, tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre, de la Fetești – Cernavodă, se sistează în intervalul cuprins între zilele de vineri ora 6,00 și duminică ora 24,00.

„Soluția (pentru evitarea aglomerației n.n.) ar fi să nu taxăm. dar nu este posibil. În afară de scutirea pe perioada weekend-ului, nu pot face altceva deocamdată. Mai mult nu se poate. Încercăm să găsim o soluție zilele acestea”, a declarat pentru gândul Dan Șova.

La finele lunii iunie, a fost decis că șoferii nu vor mai fi obligați să achite taxa pentru Autostrada București-Constanța, facilitate care va fi aplicată în week-end, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pe durata verii din acest an, astfel încât să fie evitate cozile la stația de taxare.

Obligativitatea plății taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminată, pentru sfârșitul de săptămână, prin ordin al ministrului delegat pentru Infrastructură, în subordinea căruia funcționează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, la solicitarea premierului Victor Ponta.

Decizia a fost luată după ce presa a relatat că în minivacanța de Rusalii șoferii au fost obligați să aștepte și două ore pentru a putea plăti taxa de autostrada la stația Fetești, rândul de mașini întânzindu-se pe 20 de kilometri.

O măsură similară a fost aplicată și în vara anului trecut, doar pentru luna august, când Ministerul Transporturilor a decis că șoferii care merg vinerea spre mare și cei care se întorc duminica nu vor mai plăti taxa pentru trecerea podului peste Dunăre de la Fetești.

Astfel, taxa de pod a fost suspendată în toate zilele de vineri pentru sensul de mers București-Constanța și în cele de duminică pentru sensul de mers Constanța-București. În celelalte zile, taxa a fost plătită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Mihai Albu, noi detalii ÎNFIORĂTOARE despre lupta cu cancerul de prostată: „A fost o operație...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
Cum se modifică alocațiile pentru copii! Schimbări importante în lege
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
NOILE REGULI pentru cei care au centrale termice de APARTAMENT. Ordinul de la UE a...
Război total între Antena 1 și Pro TV. Chefii plecați au detonat bomba
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Iată ce se întâmplă în creierul tău dacă îți place să citești ficțiune
×