Poveștile de succes ale românilor care l-au cucerit pe ambasadorul Marii Britanii la București

Publicat: 14 06. 2015, 19:38
Actualizat: 04 08. 2015, 13:11

Unul dintre aceștia este Adrian Pascu-Tulbure, un tânăr care scrie discursurile la Ministerul Finanțelor, iar altul este Emi Gal, considerat un copil-minune al domeniului online. Jurnalistul Luca Niculescu a stat de vorbă cu cei doi tineri, potrivit digi24.ro.

Adrian Pascu-Tulbure a mărturisit că la început „i-a fost extrem de greu” să scrie discursuri pentru șeful Finanțelor din Marea Britanie, pentru că „nu numai că trebuie să scrii ce vrea ministrul, trebuie să și semeni cu ministrul”.

El și-a amintit cum, în urmă cu cinci ani, la începutul carierei sale, a scris primul discurs pentru ministrul britanic de Finanțe.

„Era cred a treia zi. Și mă pregăteam să scriu un discurs care avea să fie dat în două săptămâni. Deci aveam tot timpul din lume. Vine un telefon din Scoția unde era ministrul la acel moment. Adriane, am nevoie de un discurs mâine. Despre medicina în nordul Scoției. Un subiect despre care nu știam absolut nimic. Dar, ce va face guvernul ăsta ca să fim siguri că medicina în nordul Scoției va supraviețui și va fi din ce în ce mai bună. Și nu știam deloc, nimic. În aceste momente totul se oprește un pic și te gândești foarte foarte clar, foarte foarte limpede. Și mi-am comandat o cafea și vreun litru de pepsi. Cam multă cafeină, da. Și nu m-am oprit până nu era scris ceva cel puțin decent. După aceea m-am dus să mă plimb puțin prin parc, vreo 15 minute, ca să-mi limpezesc capul total, am recitit, am zis ok, să vedem cum merge, am trimis prin email la ministru și totul a fost bine, dar a fost chiar cu inima-n gât. N-o să-l uit niciodată”, a povestit Adrian Pascu-Tulbure.

O altă poveste de succes este cea a lui Emi Gal, 30 de ani, care conduce Brainient, o afacere online care lucrează cu posturi de televiziune din toată lumea. Emi Gal și-a înființat prima companie la vârsta de 19 ani. A fost comparat de presa străină cu Mark Zuckerberg, dar tânărul recunoaște că mai are de muncit până va atinge un asemenea nivel.

„Dar ce-am constatat e că dacă vrei să construiești ceva care să fie folosit de multe companii și mulți oameni e foarte foarte greu. Îmi place, n-aș putea să mă plâng, însă cred că a fi antreprenor are părți foarte bune, dar e și foarte greu”, spune Emi Gal.