Florin Jinga
11.02.2019
Financiar

Primăria Parisului DĂ ÎN JUDECATĂ Airbnb și cere peste 12 milioane de euro. ACUZAȚII grave la adresa companiei

Primăria Parisului DĂ ÎN JUDECATĂ Airbnb și cere peste 12 milioane de euro. ACUZAȚII grave la adresa companiei
Parisul este cea mai mare piață unică a companiei, cu 65.000 de locuințe înscrise. Vezi reacția Airbnb

Proprietarii de locuințe din Paris le pot închiria prin intermediul platformelor online, inclusiv Airbnb, pe termen scurt, pentru o perioadă de până la 120 de zile pe an, potrivit legislației franceze, informează Reuters

De asemenea, anunțurile trebuie să includă un număr de înregistrare pentru a dovedi că proprietățile nu sunt închiriate pentru o perioadă mai lungă.

Autoritățile franceze au adoptat o lege, în 2018, conform căreia companii precum Airbnb pot fi amendate cu până la 12.500 de euro pentru postări ilegale. Primarul Anne Hidalgo a spus că primăria din Paris se va folosi de această prevedere în justiție.

„Obiectivul acestui demers este să punem capăt acestor închirieri ilegale, care au loc în unele cartiere pariziene”, a spus Hidalgo.

Mai multe orașe din lume s-au declarat îngrijorate de faptul că platforme de tipul Airbnb fac o concurență neloială hotelurilor și pot transforma cartierele în zone foarte scumpe, destinate doar turiștilor.

Un purtător de cuvânt al Airbnb a spus că a adoptat măsuri pentru a ajuta utilizatorii din Paris să respecte reglementările europene. Regulile din capitala Franței sunt „ineficiente, disproporționate și contrare reglementărilor europene”, a adăugat acesta.

Franța este a doua mare piață a Airbnb după Statele Unite, iar Parisul, unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, este cea mai mare piață unică a companiei, cu 65.000 de locuințe înscrise.

Airbnb este o companie americană înființată în 2008 care deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar.

Foto: Captură

 

Inchide