Proiectul legii bugetului de stat pe 2013, adoptat de comisiile parlamentare de buget-finanțe

Proiectul legii bugetului de stat pe 2013, adoptat de comisiile parlamentare de buget-finanțe
Comisiile de buget-finanțe ale Parlamentului au adoptat, vineri seară, cu amendamente, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2013.
Publicat: 01/02/2013, 19:34
Actualizat: 04/07/2013, 04:52

Comisiile de buget-finanțe ale Parlamentului au adoptat, vineri seară, cu amendamente, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2013.

Raportul favorabil a întrunit 23 de voturi „pentru”, 3 abțineri și 5 voturi „împotrivă”.

Membrii celor două comisii de specialitate urmează să dezbată și să voteze în cursul serii de vineri și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2013.

Cu ocazia votului, mai mulți parlamentari ai puterii au făcut remarca potrivit căreia „majoritatea funcționează”, în timp ce parlamentarii PSD și PNL aplaudau. Ulterior, unul dintre membrii comisiilor de buget a continuat: „Opoziția nici la vot nu e unită”, făcând referire la faptul că parlamentarii PPDD s-a abținut la vot, iar parlamentarii PDL au votat împotrivă.

La nivelul comisiilor de buget-finanțe a fost amendat proiectul legii bugetului de stat pe anul 2013, față de forma popusă de Guvern, fiind realizate o serie de redistribuiri de sume de la bugetul Ministerului de Finanțe către alți ordonatori de credite.

Joi, parlamentarii din comisiile de buget-finanțe au aprobat un amendament al deputatului PSD Viorel Ștefan privind alocarea sumei de un milion de lei pentru studiul de fezabilitate pentru centura Slatina. Suma de un milion va fi luată de la Ministerul Finanțelor.

De asemenea, parlamentarii din comisiile de buget-finanțe au aprobat, cu acordul majorității și al opoziției, un alt amendament al lui Viorel Ștefan prin care se suplimenta de la Ministerul de Finanțe cu suma de cinci milioane de lei programul de sprijin al Cultelor.

Bugetul Ministerului Justiției a fost suplimentat, la comisiile de buget, cu 10 milioane de lei din necesarul de peste 183 de milioane de lei pentru aplicarea Codului de procedură civilă. Comisiile juridice adoptaseră, anterior, un amendament pentru suplimentarea bugetului MJ cu 183 de milioane de lei pentru aplicarea Codului de procedură civilă. În Comisiile de buget-finanțe din Parlament nu a mai fost susținut însă amendamentul. În schimb, la propunerea deputatului PSD, Viorel Ștefan a fost adoptată, în Comisiile de buget, suplimentarea bugetului MJ cu 10 milioane de lei.

De asemenea, bugetul Ministerului Dezvoltării și Administrației a fost suplimentat în comisiile de buget din Parlament cu 7 milioane de lei pentru programele privind pietruirea sau astfaltarea drumurilor locale, la propunerea deputatului PSD Viorel Ștefan.

Bugetul SIE a fost majorat cu 2 milioane de lei, la nivelul Comisiilor de buget din Parlament, față de suma alocată inițial prin proiectul bugetului de stat pe anul 2013, unde erau prevăzute 180 de milioane de lei. Comisiile au adoptat un amendament formulat de deputatu PNL Gheorghe Dragomir, prin care a fost suplimentat bugetul SIE cu 2 milioane de lei, fiind redus bugetul pentru Ministerul de Finanțe.

Vineri, comisiile parlamentare de buget au adoptat amendamente la bugetul Ministerului Educației care reprezintă realocări de fonduri pentru obiective noi, cum ar fi 2.700.000 lei pentru Laboratorul de Cercetare de la Murighiol sau 1.500.000 lei pentru studioul de teatru de la UNATC.

Deputatul PSD Vasile Popeangă a citit patru amendamente pentru realocări de fonduri în cadrul Ministerului Educației, care au fost agreate de ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, și aprobate de comisii.

Astfel, pentru obiectivul nou „Laboratorul de cercetare Murighiol”, din județul Tulcea, vor fi alocate 2.700.000 lei, urmărindu-se crearea Centrului internațional de studii Dunăre- Delta Dunării- Marea Neagră.

Pentru un alt obiectiv de investiții cu denumirea „Studio de teatru la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale București” vor fi alocate 1.500.000 lei, din care 500.000 lei de la buget și 1.000.000 lei din venituri proprii.

„Se introduc sumele aferente investițiilor derulate prin fonduri externe nerambursabile, suma de 148.727.000 lei, proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, suma de 452.820.000 lei. Motivarea este următoarea: pentru corelarea programului de investiții publice cu sumele de finanțare aferentă programelor cu finanțare rambursabile și celor cu finanțare cu fonduri externe nerambursabile”, a precizat Popeangă.

Comisiile parlamentare de buget-finanțe au mai aprobat un amendament la bugetul Societății de Televiziune, alocând 770.000 lei pentru investiții pentru transmisiile din teritoriu.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2013 urmează să intre în dezbaterea plenului Parlamentului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Medicul Tudor Ciuhodaru, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Prognosticul este rezervat' 😢
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă. Ce se întâmplă cu marele actor în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Informație de ultimă oră despre FLORIN PIERSIC. Anunțul venit direct de la SPITAL
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Horoscop zilnic, 2 mai 2024: Berbecii primesc propuneri interesante de colaborare. Scorpionii vor lua o...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce sărbătorim de 1 Mai?