Românii nu-și mai pot plăti creditele. BRD a primit cereri de PROPRIRE pentru conturile a 700.000 de clienți, în 2018

Românii nu-și mai pot plăti creditele. BRD a primit cereri de PROPRIRE pentru conturile a 700.000 de clienți, în 2018
Publicat: 09/04/2019, 17:54

„Din vreo 3 milioane de clienți, am primit, anul trecut, 700.000 de cereri de poprire”, a spus Bloch, marți, în timpul unor audieri la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții a Senatului.

Astfel, BRD a primit cereri de poprire a conturilor pentru 23% dintre clienți anul trecut. Cele mai multe dintre acestea, 418.000 de popriri, au fost trimise de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), iar aproape245.000-250.000de popriri au provenit de la avocați.

„Avem un departament care face doar asta”, a subliniat Bloch, care a adăugată că în acest departament lucrează 20 de persoane, la care se adaugă cei care se ocupă de relația digitală cu clienții.

Directorul general al BRD a precizat că, în prezent, primesc popririle de la ANAF în format electronic astăzi, dar „dificultatea este că sunt trimise pe toate contururile persoanei vizate de aceste înștiințări”, spre deosebire de executorii judecătorești care trimit direct pe contul vizat.

„Până nu primim confirmarea de la ANAF, nu putem ridica poprirea respectivă”, a precizat Bloch.

Directorul general al BRD a subliniat că este nevoie cât mai urgent de o soluție ca popririle să nu fie făcute pe toate conturile unei persoane și să poată fi confirmată mai repede plata datoriilor făcută la ANAF.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase