„Sistemul energetic al României la răscruce” – conferință a ZIARULUI FINANCIAR în domeniul energiei

Publicat: 06 11. 2012, 16:56
Actualizat: 28 03. 2019, 14:36

Ziarul Financiar organizează, miercuri, conferința „Sistemul energetic al României la răscruce”, la care se va discuta despre strategiile vizate de stat și mediul privat pentru sistemul energetic al României, informează Mediafax.

Conferința va avea loc la Hotel JW Marriott din București, Sala Constanța, începând cu ora 9.00.

Potrivit Ziarului Financiar, statisticile publicate în Strategia Energetică 2011-2035 arată că România are un sistem energetic depășit. Astfel, dincolo de faptul că România se bazează pe aceleași termocentrale sau hidrocentrale de acum 50 de ani, nici măcar nu are o strategie energetică bine pusă la punct care să-i ghideze pașii în domeniu pe termen lung. De aceea, Ziarul Financiar va aduce la aceeași masă factori de decizie, specialiști din piață, dar și mari companii care au avut totuși curajul de a investi pentru a vedea care este cheia prin care se poate debloca potențialul energetic al României, potențial despre care se vorbește de multă vreme, dar care nu devine realitate.

Evenimentul va fi structurat în două sesiuni de dezbatere fiind moderat de redactorul șef al Ziarului Financiar Sorin Pâslaru. Marius Untescu – director în Ministerul Economiei, Octavian Lohan – director general adjunct Transelectrica, Laurențiu Ciurel – director general Complexul Energetic Oltenia, Gheorghe Ștefan – director general Hidroelectrica, Mircea Meteș – inginer șef Departament Tranzacții Energie Electrică la Nuclearelectrica sunt doar cațiva dintre speakerii invitați să analizeze strategiile în vederea dezvoltării sistemului energetic.

Sesiunea a doua va aduce în discuție tema investiilor străine în energie. Monica Cojocaru – Avocat, Coordonator al Echipei de energie la Schoenherr și Asociații SCA, Corneliu Bodea -vicepreședinte Adrem Invest, Răzvan Niculescu – director de afaceri publice și reglementare la OMV Petrom, Adrian Borotea – director afaceri corporatiste în cadrul CEZ România vor fi invitați să răspundă la o serie de întrebari ce vizează potențialul energiei verzi de a compensa lipsa de investiții din energia convențională, mixul energetic pe care se va baza România în urmatorii zece ani, sursa celor 40 de miliarde de euro pentru înnoirea sistemului energetic local, noile taxe, redevențe pe vânt sau soare, listări și privatizări.