TABLA GROASĂ de Galați ajunge la POLUL NORD. Construcția vasului de explorare polară „Le Comandant Charcot” este în toi

TABLA GROASĂ de Galați ajunge la POLUL NORD. Construcția vasului de explorare polară „Le Comandant Charcot este în toi
Publicat: 13/12/2018, 11:27

Construcția vasului de explorare polară „Le Comandant Charcot” a început oficial cu ceremonia tradițională de tăiere a primei table, care a avut loc la data de 6 noiembrie.

Nava va fi construită la Șantierul Naval VARD din Tulcea, parte a Grupului Fincantieri.

Vasul va fi operat de firma franceză Ponant, începând cu anul 2021. Conform armatorului, nava va explora zona Polului Nord, atât ca navă de croazieră, cât și ca laborator științific destinat unor misiuni operaționale și de cercetare oceanografică.

Acesta va fi primul vas de explorare care va depăși standardele de mediu stabilite în reglementările internaționale. Astfel, „Le Comandant Charcot” va avea o propulsie hibridă: electrică dar și pe gaz natural lichefiat.

„Nava va purta numele marelui explorator francez, Comandantul Charcot. Explorator prin vocație, cu o adevarată pasiune pentru navigatie, Jean – Baptiste Charcot este una dintre figurile emblematice ale expedițiilor polare franceze”, au explicat reprezentanții Ponant.

„Suntem extrem de mândri să fim parte a realizării navei «Le Comandant Charcot». Am pus la punct soluții tehnice și comerciale speciale pentru acest proiect de prestigiu, care demonstrează capabilitatea noastră de a livra pentru provocări noi și dificile. Nu va fi doar o navă de croazieră și de cercetare, ci și un punct de referință în privința respectării mediului înconjurător„, a declarat Bogdan Grecu, directorul general al ArcelorMittal Galați.

Liberty House, parte a alianței mondiale GFG, care aparține omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunțat, la 12 octombrie, că va prelua ArcelorMittal Galați, alături de alte trei unități din Europa. Oficialii grupului britanic Liberty House au anunțat, la 26 octombrie, că au în plan să majoreze capacitatea de producție anuală a combinatului siderurgic ArcelorMittal de la Galați cu 1 milion de tone, până în anul 2021-2022, care ar ajunge astfel la 3 milioane de tone de oțel, anual.

Tranzacția se va finaliza la începtul anului viitor, iar Liberty a anunțat că va investi peste 300 de milioane de euro, pentru a majora capacitatea de producție a combinatului cu peste 50%, până la aproximativ trei milioane de tone anual.

Reprezentantul grupului britanic a mai spus că investiția de la Galați, cel mai probabil, va include repornirea unuia dintre furnale. Totodată, acesta va explora și posibilitatea de a reporni cel de al treilea furnal sau de a instala un cuptor cu arc electric ce ar folosi ca materie primă fier vechi, proces tehnologic care este în linie cu strategia Greensteel a companiei pentru o dezvoltare sustenabilă.

Investiția de la Galați reprezintă o reîntoarcere la rădăcini, a companiei Liberty, care, în 1992, când Sanjeev Gupta și-a început cariera derulând afaceri comerciale cu materii prime, inclusiv cu minereu de fier, atât cu Galați, dar și cu alți clienți din România. „Sunt foarte entuziasmat să revin aici și am speranțe mari pentru viitor”, a mai spus Sanjeev Gupta.

Grupul Liberty face parte din Alianța GFG, un grup global de întreprinderi din industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică si servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris și New York și o prezentă în aproximativ 30 de țări la nivel mondial. Alianța, care are un efectiv de angajați de aproximativ 14.000 de persoane și o cifră de afaceri ce depășește 15 miliarde de dolari, include: întreprinderi industriale și metalurgice integrate sub marca Liberty; un grup de resurse, energetic, transport și infrastructură sub marca Simec; Wyelands; o filială bancară și financiară, precum și o filială imobiliară, Jahama Estates.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...