Un mall în faliment, scos din nou la vânzare cu o reducere de preț de 30%

Publicat: 17 04. 2013, 16:39
Actualizat: 01 02. 2019, 14:59

Creditorii centrului comercial Armonia din Brăila, în faliment, au scăzut cu peste 30% prețul la care vor să valorifice mall-ul, la 14,85 milioane euro, în condițiile în care Volksbank, banca creditoare, are de recuperat 28 de milioane de euro.

Casa de Insolvență Transilvania, lichidatorul judiciar al dezvoltatorului Red Project Three, intrat în faliment în 2011, a schimbat strategia de vânzare a proiectului Armonia Brăila, după ce în primăvara anului nu a reușit să găsească investitori dispuși să plătească 25 de milioane de euro pe proiect. Astfel, după mai multe licitații competitive organizate pentru vânzarea mall-ului cu o suprafață închiriabilă de 29.500 metri pătrați, în toamna trecută CITR a trecut la vânzarea prin negociere directă, pornind de la același preț.

Cum nici prin această procedură nu au fost atrași cumpărători, creditorii au decis să reducă prețul, investitorii fiind așteptați să depună ofertele de participare până pe 10 mai.

Armonia Brăila, investiție de 45 milioane de euro, a fost închis în vara anului 2009, iar firma Red Project Three, dezvoltatorul proiectului, a intrat în faliment.

Mall-ul este situat pe un teren de 20 de hectare, situat la marginea orașului Brăila.

Pe piața locală, prin negociere directă a fost vândut centrul comercial City Mall din București.

CITR a fost lichidator judiciar și în acest proiect, pentru care au fost organizate licitații cu prețuri pornind de la 33 milioane de euro, iar în final a fost vândut prin negociere directă pentru 17,3 milioane de euro către omul de afaceri elen Ioannis Papalekas.

Proiectul Armonia din Brăila a fost dezvoltat de gru­pul RED Management Capital, condus de omul de afaceri Andrew Stear. RED este un grup controlat de fon­du­rile de investiții GED din Spania și Warburg Pincus din Statele Unite, care avea intenția să dezvolte și numeroase alte proiecte, în orașe precum Baia Mare, Satu Mare, Constanța, Iași sau Giurgiu. Toate aceste proiec­te au fost blocate, iar o parte din ele au ajuns de asemenea în insolvență sau fali­ment.