Gândul Live. Campionul de raliuri, Vali Porcisteanu, despre situațiile în care șoferii conduc pe contrasens: ”Ca să poți să te ferești cât mai bine, trebuie să mergi cu viteza legală și puțin sub aceasta, să ai spațiu și timp de reacție și să fii prezent. Când apare o astfel de situație, te dai la o parte”

Redactor:
Florentina Dinu
Gândul Live. Campionul de raliuri, Vali Porcisteanu, despre situațiile în care șoferii conduc pe contrasens: ”Ca să poți să te ferești cât mai bine, trebuie să mergi cu viteza legală și puțin sub aceasta, să ai spațiu și timp de reacție și să fii prezent. Când apare o astfel de situație, te dai la o parte”

Vali Porcisteanu, campion național de raliuri, a vorbit la Gândul Live despre situațiile în care un participant la trafic se confruntă cu cu o depășire neregulamentară, oferind anumite recomandări în acest sens.

Imagini din trafic arată cum un șofer care mergea pe contrasens și punea viața celorlalți participanți la trafic în pericol, a fost amendat și i s-a suspendat carnetul de conducere pentru 60 de zile. Campionul național de raliuri spune că cea mai bună decizie într-o astfel de situație este reducerea vitezei, sub limita celei legale, sporirea atenției  și plasarea autoturismului în partea exterioară a drumului. Cât despre eroarea făcută de șoferi într-o astfel de situație este lipsa răbdării.

”Dacă venea vreo mașînă, nu cred că era atât de conștient să nu se dea la o parte. Venind din față, nu știi cum să reacționezi, că șofer. E clar că șoferul se joacă. Te pune într-o postura foarte dubioasă, că participant, venind din contrasens”.

Vali Porcisteanu despre situațiile în care șoferii conduc pe contrasens: Când apare o astfel de situație, te dai la o parte, pentru că nu ai ce face, dar nici prea mult în exterior

”Ca să poți să te ferești cât mai bine, trebuie să mergi cu viteză legală și puțin sub aceasta, că să ai spațiu și timp de reacție și să fii prezent, că să nu îți dai seama prea târziu. Când apare o astfel de situație, te dai la o parte, pentru că nu ai ce face, dar nici prea mult în exterior. 

Cea mai mare eroare când un șofer vrea să depășească este aceea că nu calculează reperele, când vine mașînă din față, viteză mare și lipsa răbdării”, a declarat campionul de raliuri la Gândul Live.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
S-A SINUCIS. Din păcate, e știrea zilei în România
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMĂ ORĂ! Klaus Iohannis desființează un anumit tip de PENSII!? Pensionarii sunt furioși!
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
ONU avertizează că urmează cele mai grave crize din istorie. „2021 va fi un an...
S-A SINUCIS. Din păcate, e știrea zilei în România
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
BOMBĂ! Ceaușescu era să scape de execuție! Cine i-a dat sfatul care îl putea lăsa...
Nu știi unde VOTEZI la alegerile parlamentare 2020? Îți arătăm noi cum descoperi secția ta...
Ajun de Moș Nicolae 2020. Ce trebuie să faci în această zi. Îți va aduce...
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Liviu Puștiu, mărturisiri dureroase din trecut. Artistul a fost la un pas de depresie: „Am...
Inchide