GÂNDUL LIVE. Daniel Mischie, președintele HORA: Dacă instituțiile din România nu vor face demersuri pentru a permite accesul fără restricții pentru cei care au anticorpi, industria își va reveni după anul 2025

Publicat: 05/03/2021, 14:08
Actualizat: 05/03/2021, 17:53

Președintele HORA a vorbit la Gândul Live, despre nemulțumirile față de acțiunile Guvernului, în contextul în care diferențele între județe în ceea ce privește testarea populației persistă. Această diferență crează are un impact major asupra patroanelor de restaurante. Daniel Mischie spune că modalitatea de raportare a ratei de infectare este deficitară, nefiind raportat numărul de teste pozitive. În acest sens, HORA a intentat un proces către municipiul București și CNSU, prin care cere ca persoanele infectate de Covid să nu fie discriminate, iar restricțiile să nu fie aplicate acestora. Mai mult Daniel Mischie spune că, fără intervenția statului, industria HORA își va reveni după anul 2025.

Daniel Michie, președintel HORA a venit cu soluții pentru dezghețarea industriei  ospitalității, propunând ca testele pozitive să fie luate în considerare în calculul ratei de infectare, făcând o solicitare în acest sens.

Daniel Mischie: Ar trebui luat în considere numărul de rezultate pozitive la numărul de teste efectuate

„Ieri, HORA a făcut o solicitare pentru luarea în considerare a unui nou criteriu, în afară de criteriul de 3 la mie, să fie luat în considerare și numărul de cazuri pozitive la numărul de teste făcute. Solicităm acest lucru, deoarece în municipiul București există un număr de testări mare, iar indicele de infectare este mult mai mare decât în alte județe, unde se testează mai puțin. Ar trebui stimulat ca anumite județe să testeze mai mult. Un alt criteriu: poate fi luat în considere numărul de rezultate pozitive la numărul de teste efectuate. Vă dau un exemplu: în Bucuresti, Timișoara, Cluj, Brașov, au depășit rată de 3 la mie”.

Președintele HORA spune că persoanele care au fost bolnave de Covid, cele care se testează cu un test PCR sau prin test rapid, persoanele vaccinate, să nu mai fie supuse restricțiilor impuse de Guvern.

HORA a intentat un proces către prefectura municipiului București, dar și către CNSU

„Principiul ratei de infectare de 3 la mie este incorect și absolut arbitrar, stabilit de Guvern. HORA a intentat un proces către  prefectura municipiului București, dar și către CNSU, prin care contestă argumentele prin care se stabilesc resrictile. Am solicitat ca, pe lângă persoanele care pot beneficia de mersul la cinema, restaurant, teatru, în condiții de restricții, să existe o altă categorie care să nu fie discriminată, ne referim la persoanele care au fost infectate, de persoanele vaccinate, de persoanele care se testează prin PCR sau la intrarea într-o localitate, să nu mai fie supuse restricțiilor impuse de Guvern.

Am adus următoarele argumente:

Sunt 1 milion de persoane care s-au vaccinat, 1 milion care au trecut deja prin boală, în următoarele luni vor fi imune, și câteva sute de mii de persoane care au trecut prin boală și dacă vor face testul, vor constata că nu se pot reinfecta. Prin urmare, cele trei milioane ar trebui să nu fie discriminate și supuse unor restricții care nu le sunt adresate lor”.

Cine plătește

Președintele HORA spune că soluția propusă, aceea de a fi incluse persoanele vaccinate, vindecate de Covid, testate să poate participa la diferite evenimente, iar astfel capacitatea restaurantelor se va mări.

„La restaurantele de tip dining, care sunt supuse restricțiilor, cu o capacitate de 30%,  dacă restaurantul respectiv  acceptă persoanele vaccinate, atunci s-ar putea face acest test rapid care costă 20-30 de lei și va ajunge la 1 euro, în curând. Organizatorii unui eveniment – petreceri, nunți, botezuri-  sau organizatorii de spectacole, cinematografe, teatre vor putea include în preț unui bilet și costul acestui test rapid”.

În cât timp își va reveni industra la nivelul atins înainte de pandemie

„Niciuna dintre instituții nu au curajul să facă o propunere pentru a se relaxa restricțiile. Dacă lucrurile se vor mișca rapid, probabil că în anul 2023 vom fi din nou în situația anului 2019, în situația în care nu apare o nouă tulpină de o gravitate mai mare. Dacă instituțiile din România nu vor face demersuri în acest sens, industria își va reveni probabil după anul 2025. Există directive europene care să permită accesul fără restricții pentru cei care au anticorpi”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers