GÂNDUL LIVE. Jaf spectaculos, filmat de victimă. Andrei Dumitrescu, jurnalist Gândul.ro: „E un tipar de tâlhărie ca în străinătate. Dacă vrem o țară ca afară, uite că avem!”

Publicat: 22/01/2021, 13:14
Actualizat: 22/01/2021, 14:13

Jaful din Dâmbovița, suprins într-o filmare chiar de victimă, respectă tiparul de tâlhărie din străinătate, a detaliat  Andrei Dumitrescu, jurnalist Gândul.ro, în emisiunea GÂNDUL LIVE.

Un bărbat care își conducea mașina pe un drum pustiu, care trece pe lângă o zonă împădurită din județul Dâmbovița, a fost atacat de trei tâlhari extrem de violenți, care au acționat ca în filme.

În înregistrarea video făcută chiar de victimă, publicată în exclusiviate de Gândul.ro, se poate vedea cum agresorii, folosind un autoturism model vechi, dar cu motor puternic, fără numerele de înmatriculare, i-au blocat calea victimei, iar când șoferul a oprit, răufăcătorii s-au năpustit, în fugă, spre autoturism.

„Violența de care dau dovadă este șocantă”

„Vedem un tipar de tâlhărie cum se întâmplă în străinătate. Dacă vrem o țară ca afară, uite că avem. Polițiștii bănuiesc că metoda a fost adusă de partea infracțională a Diasporei românești, gonită din Europa de pandemia de COVID-19”, a spus Andrei Dumitrescu, invitat al Emmei Zeicescu în emisiunea GÂNDUL LIVE.

„Să nu uităm că atunci când epidemia de COVID-19 a început să se împrăștie în Europa și românii au început să vină acasă, Diaspora a revenit, polițiștii au tras un semnal de alarmă și au spus că se așteaptă la fapte de genul asta”, a completat Andrei Dumitrescu.

„Nu e o reglare de conturi. Agresorii folosesc o mașină veche, de fugă, fără numere. Dacă s-ar fi cunosc nu aveau de ce să demonteze numerele de înmatriculare.E o mașină relativ ieftină, pentru că dacă era să facă un accident sau să-i prindă poliția și să le-o confiște ca fiind folosită pentru comiterea de infracțiuni, să nu fie paguba foarte mare”, a spus Andrei Dumitrescu, detaliind jaful.

În ceea ce privește cei trei agresori, ei au o pregătire fizică bună, iar unul a și fost recunoscut, este practicant de box din județul Ilfov. El este cel care năspustit asupra victimei.

„Violența de care dau dovadă este șocantă. Ziua în amiaza mare! Noi auzeam de povești de-astea prin Republica Moldova, prin Bulgaria, la începutui anului 2000”, a detaliat Andrei Dumitrescu.

Victima a depus plângere și, potrivit surselor, consultate agresorii sunt arestați într-un alt dosar, pentru o altă faptă.

Ca mod de operare general, este probabil ca tâlharii să repereze în trafic o mașină care ar putea fi de interes, după model și nivel de întreținere, o urmăresc pe traseu și acționează pe astfel de drumuri pustii. „Tâlhăria durează la secundă, nu stai de vorbă cu el. Durează foarte puțin și intervin în forță. Ca o ironie, asta este și strategia autorităților atunci când pun în aplicare o prindere în flagrant. E același lucru, îi blochează drumul, este fix la fel”, a conchis Andrei Dumitrescu.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri