GÂNDUL LIVE. Mihai Sturzu, despre sistemul medical: „Mi-e frică să ajung la spitalul plătit din banii mei!” / Viața de pilot în pandemie: Călătoria cu avionul, cea mai sigură în această perioadă

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Mihai Sturzu, despre sistemul medical: „Mi-e frică să ajung la spitalul plătit din banii mei!” / Viața de pilot în pandemie: Călătoria cu avionul, cea mai sigură în această perioadă
GÂNDUL LIVE. Mihai Sturzu, despre sistemul medical: „Mi-e frică să ajung la spitalul plătit din banii mei!” / Viața de pilot în pandemie: Călătoria cu avionul, cea mai sigură în această perioadă

Pilotul și politicianul Mihai Sturzu, fost component al trupei Hi-Q, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre experiența sa în pandemia de coronavirus. „Mi-e teamă să merg la spital!”, a mărturisit Sturzu, spunând că va sta acasă și va lua medicamente, dacă va avea „simptome de răceală”. Cât despre industria aviatică, Sturzu ne asigură că zborul cu avionul este cel mai sigur mod de deplasare, mai ales în această perioadă.

„M-a luat prin surprindere subiectul ăsta (cu reforma în sănătate și suprasolicitarea sistemului sanitar).

Din punct de vedere personal sigur că nu a fost un an ușor. Am încercat să trăiesc rezonabil, totuși e frustrant să vezi într-o societate în care fiecare se chinuie să supraviețuiască, cei care te încurcă cel mai tare sunt cei pe care îi plătești…politicienii.

„Iohannis nu este președintele meu”

Klaus Iohannis nu este președintele meu, Orban descoperă că vrea să modifice spitale. Pe bune? Am încercat și am reușit din când în când să interacționez cu autoritățile, punctul de vedere al industriilor, aviația, să aibă niște parteneri.

Punctual, am mai găsit. Dar vă dați seama că este foarte greu că este foarte greu să pui umărul la ce face țara ta pentru tine când țara este în campanie.

Eu nu pot să vorbesc despre toți românii, doar despre mine. Eu am avut o singură interacțiune cu autoritatea statului, polițistului din stradă. Nu purta mască, l-am rugat să poarte mască, dar a zis că e în spațiul public. L-am rugat să se mute un metru în spate. Foarte supărat mi-a dat amendă că nu a găsit extinctorul, a trecut la percheziția mașinii pe care o cunoșteam.

Sunt doar niște factori catalizatori ai acestei stări de spirit, ce scrie pe mașina lor, Siguranță și Încredere? Din când în când găsim oaze de speranță, cum e acel medic de la Piatra Neamț, care s-a aruncat în flăcări. Dar nu trebuia să ajungă să se arunce în flăcări!

Sincer, mie mi se pare că în ultimii ani, cumva niște băieți cu putere de decizie s-au ocupat ca sistemul public de sănătate să ajungă în asemenea hal, pentru a favoriza business-urile private.

Văd câți bani dau la asigurări, în sistemul de sănătate, sunt în situația în care dacă o să am cel mai mic simptom de răceală, ultimul lucru va fi să merg la spital. Voi lua toate medicamentele din casă, beau ceai, dar nu merg la spital! Mi-este frică să ajung la spitalul plătit din banii mei!

Vorbim de Piatra Neamț. Eu am pus directorul spitalului șeful de la Pompe Funebre?

Pe banii mei, niște băieți își rezolvă business-urile între ei. Habar nu am pe cine să mai votez. Eu voi vota cu cei în care am încredere. Ponta a fost obligat să-și dea demisia când un club privat, niște oameni au ales să dea cu artificii în tavan… Iar când ia foc un spital, primul-ministru spune că nu e treaba lui, nu are cum să răspundă.

Om trăi și om vedea. Atâta timp cât ambele variante oferă soluția îi punem pe ai noștri, îi dăm pe ai voștri, nu e nicio diferență.

Eu mi-aș dori un specialist în spitalul respectiv. În perioada asta încerc în bula mea să am o viață safe.

Pilotul Mihai Sturzu, despre industria aviatică în pandemie

Aviația a fost printre primele industrii afectate de Covid. Din păcate, în Europa, aviația are de suferit din nou și din cauza unor decizii ciudate la nivel european. Companiile aeriene, noi, piloții, ne-am dori să avem aceleași reguli. E foarte complicat, guvernele decid de la săptămâna la alta să schimbe reguli, oamenii nu mai știu dacă să-și cumpere bilet, nu știu în ce țară cu ce reguli ajung.

Aș dori, ca pilot, este o standardizare a regulilor de călătorie în UE. Am așteptări mari și s-ar putea să avem un partener de încredere în comisarul nostru european, Adina Vălean, comisar pe Transporturi. Viața mea de pilot e la 20% din anul trecut. Dar sunt fericit că zbor.

Am o veste foarte bună pentru tine. Călătoria cu avionul e cea mai sigură în această perioadă. Vorbesc de avioanele Airbus A320-321. Știu cum funcționează. Aerul din fiecare avion e recirculat la fiecare trei minute. Avem filtre HEPA, ca în terapia intensivă. Tu și domnul sunteți în acelați volum de aer. Aerul se schimba de 6 ori, dacă erați în avion. Compania la care eu zbor, toate companiile au măsuri foarte stricte, dure, de protecție. Dezinfectăm avioanele, purtăm mască, noi piloții, tot ce atingi în avion e dezinfectat. Dacă ai ghinionul ca lângă tine să fie unul care își dă masca jos și îți tușește în față, infectat…

Eram în aprilie mai, într-un document privind COVID, se spunea că nu existau cazuri confirmate de transmitere COVID la bordul avionului. Nimeni nu este absurd, dar nici pasagerii nu sunt inconștienți să nu dea doi bani pe regulile noastre. Purtăm măști, îi avertizăm pe pasageri din cockpit, să poarte mască.

Dacă nu se respectă regulile, poți să chemi poliția când aterizezi. Experiența mea este însă una pozitivă. Nu am avut niciodată probleme în avioanele noastre.”, a declarat Mihai Sturzu la GÂNDUL LIVE.

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Noul simptom cheie care poate indica infecția cu SARS-CoV-2. Ce spun cercetătorii
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Însărcinată fiind, a mers să facă o ecografie de rutină. Când a început să se...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
Adevărul despre vaccinul anti-covid-19. Imaginile VIDEO care arată de ce s-a făcut atât de repede,...
Sărbătorile de iarnă, în izolare! Anunţ de ultimă oră
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
Vulpița și Rafaelo, pregătesc o nouă piesă împreună! Cei doi s-au reîntâlnit: ”De ce să...
Inchide