GÂNDUL LIVE. Mitică Dragomir, despre Ioan Niculae: „A greșit când a luat prea multe combinate” / „El a vrut să ajute economia românească”

Publicat: 19/02/2021, 12:12
Actualizat: 19/02/2021, 13:27

Mitică Dragomir a vorbit, în exclusivitate la GÂNDUL LIVE, despre cazul milionarului Ioan Niculae, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare și urmează să ajungă în România, pentru a fi încarcerat.

„Este cam cusută cu ață albă toată afacerea aceasta, deoarece interesele financiare majore în comunitatea europeană sunt peste gândirea noastră. Moștenirea ceaușistă a lăsat câteva combinate chimice ce dădeau îngrășăminte, după Revoluție a trebuit să luăm din altă parte, otravă.

Aici a greșit Ioan Niculae. A luat prea multe combinate. A supărat atât în România, cât și cele mai multe fabrici de îngrășăminte din Europa. Puteam să dăm tuturor. Noi cumpărăm azi din Franța și aceasta dă subvenționat.

Vă dați seama ce șmecherie este aici la mijloc. Niculae lasă pe drumuri 10.000 de muncitori. Omul este foarte supărat, știe că este nevinovat, dar a încercat pe toate căile să-și rezolve problemele și nu a putut. Interesele depășesc puterea lui. Mai ales că nici nu a avut piloni puternici în politica românească. Degeaba spun ăștia…

„Putea să fie miliardar din fier vechi”

A avut o clauză de 10 ani ca să nu desființeze combinatele. Putea fi miliardar din fierul vechi, inoxul, câștigă peste 1 miliard. Dar a vrut să ajute economia românească, dar nu este de înțeles. În România am înțeles capitalismul foarte greșit.

Să ai tu cinci combinate și să nu faci îngrășăminte în țara ta… Este o nebunie de la Dumnezeu. Acum vrem să vindem tot ce este bun în țara asta. Asta nu este trădare națională?

Nu, domnule. Este un om corect. A vrut să facă bine țării. Are cu ce să trăiască toată viața, a vrut să facă ceva pentru agricultura românească și nu l-au lăsat.

De asta s-au grăbit, pentru că apare legea asta, el trebuia să nu beneficieze de chestia asta. Este cusută cu ață albă, orice nebun își dă seama că aici este o făcătură, dar…

„Noi am înțeles capitalismul foarte diferit”

Când dai miliarde țării tale, taxe și impozite, salarii la atâția oameni și băgăm oamenii care au reușit în pușcărie… Cei mai mulți procurori sunt tot comuniști, provin din părinți comuniști. Nu toți, o parte dintre ei sunt chiar corecți. Noi am înțeles capitalismul acesta foarte diferit față de alte țări, chiar din estul Europei.

Dacă era incorect, vindea rușilor toată afacerea. A ținut de averea asta comunistă, de ce să nu spunem. Făcută pe timpul lui Ceaușescu. Acum nu mai poți face așa ceva, atâția bani. Ca să faci cinci combinate acum ai nevoie de 5-6 miliarde. Nu avem de unde să luăm.

Ioan Niculae oricum stă vreun an, datorită vârstei, cam atâta poate să facă. Dacă pot să țină echipa un an și jumătate, sunt foarte deștepți (despre echipa de fotbal Astra). Am încredere în Dani Coman. Sunt atâtea greutăți în sportul românesc, nu îl bagă nimeni în seamă. Am ajuns de râsul lumii. Toată lumea vrea să se pricopsească în România.

„Eu sunt pensionar la 75 de ani… Nu am probleme”

Toți au fost condamnați în mare majoritate nevinovați. Unul, doi ar fi fost vinovați. M.M. Stoica se prescrisese totul, Borcea plătise prejudiciul… Nu se poate așa ceva. A fost o comandă politică. Amândouă au fost. Publicitatea era prea mare, pusă pe sport, pe fotbal. Și George Copos a deranjat foarte mult și Ioan Niculae, Dumitru Sechelariu. Eu sunt un pensionar la 75 de ani. Nu am probleme, nu mă bag în nimic. Pentru ce vorbesc nu cred că mă poate băga la pușcărie, deși te aștepți la orice. Dar mai sunt și judecători corecți. Când ajungi la Curtea de Apel și la Înalta Curte, este greu să te bage la pușcărie nevinovat.

Dragomir, despre experiența COVID

M-a pus dracul să facă control înainte de rapel. Și mi-a ieșit pozitiv. Nu am niciun simptom. Stau acasă de opt zile, o să mai stau încă șase zile și apoi mă duc la muncă. Dar n-am avut absolut nimic. Un simptom cât de mic.

Datorită primului vaccin am făcut o formă ușoară de tot”, a declarat Mitică Dragomir la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
A murit iubitul tenismenei Aryna Sabalenka! S-a stins din viață subit la doar 42 de...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Vești cumplite de la ANM. Iarnă peste România, cât de frig va fi
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Rose Hanbury, presupusa amantă a prințului William, rupe tăcerea pentru prima dată despre infidelitate
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Un fizician susține că Universul nu are nevoie de materie întunecată pentru a exista