GÂNDUL LIVE. Revenirea la școală. Bogdana Dobre, mamă a trei copii: „Nici nu știu dacă să mă bucur. Le este foarte greu online, dar știu că le va fi greu și în mediul fizic”

Redactor:
Madalina Prundea

Deschiderea școlilor este un lucru bun pentru copii, a spus recent medicul pediatru Mihai Craiu, care a tras un semnal de alarmă privind efectele negative pe care pandemia de COVID-19, cu măsurile de rigoare impuse sistemului de învățământ, le-a avut asupra stării emoționale a celor mici. Bogdana Dobre, blogger și mamă a trei copii, invitată la GÂNDUL LIVE, este conștientă de greutățile pe care unii copii le-au întâpinat pentru a se adapta la viața cu restricții, însă este precaută în privința revenirii la școală, care nu va putea fi ca în vremurile dinaintea apariției noului coronavirus.

Reluarea cursurilor în format fizic, atunci când va fi posibilă, ar fi un lucru benefic pentru cei mici, deoarece statul acasă îi afectează profund, a spus recent medicul pediatru Mihai Craiu. Specialistul a dat exemplu despre cazuri de copii care au suferit stări de rău sau chiar leșin, deși fizic erau foarte sănătoși: au fost doar manifestări ale traumelor psihice care ies acum la suprafață.

Bogdana Dobre, blogger si mama a trei copii, a povestit, la GÂNDUL LIVE, din experiența proprie de adaptare la viața în izolare și despre perspectiva revenirii copiilor pe băncile școlii.

„Nici nu știu dacă să mă bucur că o să înceapă școala, am sentimente amestecate. Pe de o parte, știu că le este foarte greu online, pe de altă parte știu că le va fi greu și în mediul fizic. Pentru că, oricum, chiar dacă vor începe, nu vor începe la fel ca pe vremuri, înainte de pandemie. Se vor dezinfecta, vor purta măștile în continuare, oricum nu va fi o reîntoarcere normală”, mărturisește Bogdana Dobre.

„Copiii au nevoie de reguli, de un cadru în care să se simtă bine și în siguranță”

„Reacțiile copiilor sunt foarte diferite. Dacă la unii vorbim doar de o frică sau la alții doar de o anxietate, mulți pot să vadă toată această izolare socială ca o traumă”, crede părintele.

Sunt familii au fost afectate în profunzime de această pandemie, iar în situațiile în care copiii aveau deja niște probleme în familie, aveau situații de abuz, acolo toate acestea s-au accentuat, iar toată izolarea nu poate decât să-i ducă decât într-o direcție și mai dificilă, și mai problematică, este de părere Bogdana Dobre.

Împărțirea sarcinilor, din toate punctele de vedere, și a sarcinilor casei, și a celor legate de bunăstarea lor emoțională, se aplică în familia Bogdanei Dobre. „Noi am încercat să ne adaptăm la această nouă situație, să creem un set de reguli, pentru că, până la urmă copiii au nevoie de reguli, de un cadru în care să se simtă bine și în siguranță, până la urmă. Nu pot să spun că a fost ușor, pentru că toți trei sunt diferiți, fiecare a avut propria reacție”, a spus părintele.

Fiica Bogdanei, care a dat Evaluarea Națională în 2020, s-a mobilizat foarte mult. Și ceilalți doi copii, băieți, s-au adaptat, dar unul dintre ei are probleme de somn. „Statul mult la calculator, trecerea din offline în online i-a afectat și ne afectează pe toți, darămite niște copii”, spune Bogdana Dobre.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marțea trecută, că Executivul dorește redeschiderea școlii în format fizic pe 8 februarie, însă decizia decizia finală va fi comunicată „până la finalul lunii ianuarie, cu o săptămână înaintea începerii cursurilor”, pe baza evoluției pandemiei COVID-19.

MEGA-LOVITURĂ pentru Universitatea Craiova. Fotbalistul care a rupt plasele în Italia, Elveţia şi Portugalia semnează...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Limbajul codat folosit de către Sică, fiul lui Ilie Dumitrescu, pentru traficul de droguri!
Elevii, în mare pericol din cauza lămpilor UV folosite în şcoli! De ce trebuie interzise...
Vaccinare anti-Covid-19 în România: Liber la programări pentru imunizare cu serul Pfizer. Persoanele care se...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Amenda colosală primită de un pasager pentru că a lovit un însoțitor de zbor. Conflictul...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Horoscop 28 februarie. Zi sfântă pentru o zodie. Energiile o vor schimba radical de azi
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide