Jurnalistul sportiv Ionel Stoica lansează cartea „Prietenii din Arena As.” Întâmplări neștiute despre Ivan Patzaichin, Nicolae Dobrin, Gheorghe Hagi și Dan Spătaru. „Poveştile adevărate nu se uită niciodată”

Jurnalistul sportiv Ionel Stoica lansează cartea Prietenii din Arena As. Întâmplări neștiute despre Ivan Patzaichin, Nicolae Dobrin, Gheorghe Hagi și Dan Spătaru. „Poveştile adevărate nu se uită niciodată
Sursa foto: Femeide10.ro
Publicat: 08/10/2022, 11:13
Actualizat: 08/10/2022, 11:37

 Jurnalistul sportiv Ionel Stoica lansează vineri, 14 octombrie 2022, la Editura Neverland, parte a Grupului editorial Universul Juridic, cartea-eveniment „Prietenii din Arena AS”, în care veți citi povești inedite și neștiute despre personalități sportive marcante. Ilie Dumitrescu, Mihai Leu și Florin Răducioiu se numără printre invitații care-i vor fi alături lui Ionel Stoica în ziua lansării, o invitație pentru cei prezenți la eveniment, dar și pentru cei care vor descoperi cartea, de a merge pe drumul poveștilor autentice care rămân, dincolo de vremuri și de oameni, pentru istorie. Evenimentul se va desfășura la librăria Cărturești Verona, începând cu ora 16:00.

În cele peste 170 de pagini ale cărții, autorul a strâns amintirile sale cu oameni cunoscuți și apreciați pentru cariera lor sportivă și amprenta lăsată în istoria sportului românesc. Printre ei: Nicolae Dobrin, Ion Alecsandrescu, Dan Coe, Mihai Leu, Nicolae Rainea, Marcel Răducanu, Gheorghe Hagi și mulți alții.

Urmează „A fost odată ca niciodată, în America!”

Jurnalistul sportiv – cel care și-a pus viața în slujba televiziunii – nu se oprește aici cu surprizele editoriale. Pentru 2024, când se vor împlini 30 de ani de la cea mai mare performanță a fotbalului românesc, locul 5 în lume la Campionatul Mondial de Fotbal 1994, Ionel Stoica are în lucru o carte document: „A fost odată ca niciodată, în America!”

Alături de autor, printre invitații-speciali ai lansării se numără personalități de renume din sportul românesc, și nu numai: Ovidiu Ioanițoaia, Mihai Leu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Cristian Bivolaru, Țiți Dumitriu, Dan Bittman & Tino Furtună, alături de rude și prieteni ale personalităților prezentate în carte.

La ceremonie este programat și un moment artistic de excepție, ce va fi susținut de violoncelistul Adrian Naidin. Cartea poate fi achiziționată, la preț special, din librăria online a Editurii Neverland. Pentru mai multe informații, vă stăm la dispoziție, prin e-mail, la adresa [email protected].

„Poveştile adevărate nu se uită niciodată. Ele se transformă într-un fluviu viu de emoții ce străbate timpul. Trecând din inimă în inimă, din memorie în memorie, ele îşi cer dreptul la nemurire aureolând imaginea eroului lor. Prin această carte îndrăznesc să propun o inedită reîntâlnire cu personaje cunoscute, unele de largă notorietate, din fascinanta lume a sportului, sau având neştiute legături cu aceasta. O lume de care am fost legat aproape întreaga viață. Lucruri poate ştiute, dar mai ales mai puțin ştiute.

Întâmplări, experiențe personale, mărturisiri care se cereau rostite vin să nuanțeze şi poate să dea noi şi nebănuite «culori» imaginii lor publice. Sunt întâmplări pe care nu este corect să le păstrez doar pentru mine. Ele se cer cunoscute tocmai pentru întregirea portretului unor îndrăgiți şi populari oameni pe care viața şi profesia mi-au dat şansa să-i cunosc şi să le fiu alături de-a lungul anilor, onorându-mă cu prietenia lor”, a notat autorul, în prefața lucrării.

Ionel Stoica, 37 de ani de jurnalism în Televiziunea Română

Născut în cartierul bucureștean Obor – la câteva sute de metri de stadionul legendarei echipe Unirea Tricolor București, de lângă Gara de Est – Ionel Stoica i-a avut vecini în Baicului pe marii fotbaliști Gheorghe Constantin „Profesorul” și Titus Ozon „Vrăjitorul din Obor”.

A lucrat 37 de ani în Televiziunea Română. Din 1978 până în 1990 la redacția Tineret – copii, apoi din 1990 până în 2015 la Departamentul Sport.Peste 20 de ani a organizat și coordonat programele conexe și transmisiunile directe de la cele mai mari evenimente sportive: Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale și Europene de Fotbal. Imediat după 1990 a pus bazele și a fost redactor șef al primei reviste-magazin color, PELUZA.

Cicluri de emisiuni și manifestări inițiate și realizate de-a lungul anilor pe TVR 1 și TVR 2: REPRIZA A III A, ARENA AS, FOTBAL-SHOW, GALA FOTBALULUL ROMÂNESC, MISS FOTBAL, FANTEZIILE PELUZEI, STELE PRINTRE STELE, TROFEUL VISAT.

Ionel Stoica a făcut parte din Delegația României la Campionatul Mondial de Fotbal 1994. A colaborat cu materiale și rubrici sportive la diverse publicații: OBSERVATOR, ZIG-ZAG MAGAZIN, FOTBAL PLUS, SAPTÂMANA, REALITATEA SPORTIVĂ, OPUS.

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji