Recomandare de carte: „Ascensiunea stelară” (Stelarium II) de Ana-Maria Negrilă, o rundă și mai spectaculoasă de intrigi, comploturi și explorări

Recomandare de carte: „Ascensiunea stelară” (Stelarium II) de Ana-Maria Negrilă, o rundă și mai spectaculoasă de intrigi, comploturi și explorări
Publicat: 06/11/2020, 14:00

Așa cum iubitorii de science fiction contemporan știu deja, la finalul romanului Regatul sufletelor pierdute, după multiple încercări, agenții anh Sten Darr, Adrew Hermen, Ralle Genaro și Karl Senn s-au îmbarcat pe nava Ascensiunea II, pentru a continua planul întortocheat al maestrului Lumni.

Citind Ascensiunea Stelară, al doilea volum al seriei Stelarium de Ana-Maria Negrilă, avem parte de un extraordinar exercițiu al imaginației, însă satisfacția va fi pe măsură, căci avem o carte provocatoare, fermecătoare și foarte dinamică. Pe parcursul romanului nu poți ști niciodată ce mișcare va face fiecare personaj, ce alianțe se vor naște sau se vor destrăma și, mai ales, cine ar trebui să iasă învingător de fapt, astfel că fiecare capitol devine din ce în ce mai surprinzător, iar povestea din ce în ce mai palpitantă.

Chiar și avându-l pe Adrew drept ambasador, agenții Anh rămân în continuare niște personaje enigmatice, chiar alunecoase. Nici cei din jurul lor nu reușesc să îi înțeleagă pe deplin, după sute de ani de studii – nici măcar entitățile IA. Nimeni nu are încredere în ei și toți îi bănuiesc că urmează planuri și misiuni numai de ei știute. Cu toate acestea, agenții vor descoperi aliați în cele mai surprinzătoare locuri și în cele mai improbabile persoane.

Nava Ascensiunea II se îndreaptă către planeta Cardeea, unde alte două dintre cele plecate de pe Pământ și-au creat cămin, Speranzia și Turbillion. Pe această planetă descoperim și noi, cititorii, o lume incredibilă, căci, deși suprafața planetei a fost colonizată, a fost creat și un oraș plutitor – Hubb-ul. Acesta este format doar din sunete, lumină, mii de sfere și vibrație, iar habitatele sunt create prin note-cod, imperceptibile urechii umane, însă capabile atât de creație cât și de distrugere.

Conspirații, sabotaje, misiuni secrete și conflicte schimbă parcă în permanență soarta locuitorilor Cardeei, conduși de lideri avizi de putere și manipulați de personaje conduse exclusiv de propria ambiție. Politica, economicul, socialul și spiritualitatea, toate se împletesc și se desfac într-un joc nebunesc ce pun în pericol viața și viitorul planetei și al Hubb-ului deopotrivă.

Cele două planuri, ale agenților și ale locuitorilor Cardeei, se vor intersecta aparent involuntar, dezlănțuind aventuri, salvări și condamnări după cum îi e menit fiecăruia.

Personajele non-umane, vegetalul și IA-urile sunt în continuare prezente, ca și în Regatul sufletelor pierdute, lucrând cot la cot cu oamenii pe care îi deservesc, dar și pentru propriile interese în anumite situații. Linia de demarcație între om, vegetal, mașină și chiar spirit devine astfel tot mai fină pe parcursul romanului.

La final de lectură, ne vom regăsi în purgatoriul cititorului care așteaptă următoarea carte din serie cu sufletul la gură, însă acest lucru este mai ușor suportabil, căci impactul pe care ni-l lasă Ascensiunea stelară va fi resimțit mult timp după închiderea cărții, iar conceptele filosofice și științifice, care merită aprofundate pagină cu pagină, ne vor ține ocupați mult timp.

Așadar, bun venit într-o lume post-umană, dar cât de familiară, cu intrigile ei politice, cu conflictele ei mai mult sau mai puțin subtile și cu jocurile de culise puse la cale de personaje ale căror adevărate intenții abia le putem ghici! Sub razele de lumină roșie și fierbinte a lui Adranus își dau întâlnire personaje umane și non-umane, inteligențe artificiale, creiere vegetale și chiar… nave spațiale – și toate au un singur scop. Care este acela și cine va ieși câștigător din această cursă veți afla numai citind Ascensiunea stelară!

Așa cum spunea și Lect. Dr. Florin Pîtea, “al doilea volum din seria StelariumAscensiunea stelarăeste o rundă încă și mai spectaculoasă de intrigi, comploturi, biotehnologie, inginerie spațială și explorări. Cei care au parcurs deja primul roman vor începe imediat lectura acestui nou roman. Celor care abia acum descoperă universul space opera al scriitoarei Ana-Maria Negrilă le urez bun sosit!”

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului