Recomandare de carte. ”Dincolo de ferestre”, un roman atipic scris de Eveline Păuna: ”Talentul o împinge să scrie și își ia vocația în serios”

Redactor:
Cristian Lisandru

O poveste de dragoste care începe atipic și se continuă neașteptat, o țară înghețată de o criză sanitară și de una economică, realitatea descrisă printr-o lentilă a izolării… ”Dincolo de ferestre”, cea mai recentă carte semnată de Eveline Păuna este un roman atipic, scris în perioada stării de urgență din România.

Cu toate acestea, povestea de dragoste trăită de personajele cărții oferă atât încredere celor care cred că perioada de izolare nu le poate aduce nimic neașteptat și bun, cât și indicii prin care carantina se poate transforma în… carantihnă. 

Cartea aceasta este o tele(nuvelă) de dragoste. ”Tele” – pentru că este despre distanță și „nuvelă”- pentru că, în 96 de zile, se derulează o secvență din viața a două dintre personaje. Fără a avea pretenția de a provoca apariția unei noi specii a genului epic, acest roman în miniatură, (tele)nuvela, împrumută și de la telenovelă povestea de iubire în episoade. Pentru că doar dragostea – sau… iluzia ei – poate face ca oamenii să se simtă liberi în timpul celor mai riguroase restricții internaționale.

”Dincolo de ferestre” a apărut la Editura RAO și poate fi comandată online AICI.

Eveline Păuna și cartea sa, ”Dincolo de ferestre”

”O inedită (tele)nuvelă, pe care o veți citi pe nerăsuflate și cu deosebită plăcere

”Eveline Păuna confirmă din plin ceea ce promitea în urmă cu doar câțiva ani: că talentul o împinge să scrie și că își ia vocația în serios, indiferent că e vorba despre jurnalism sau despre o inedită (tele)nuvelă, pe care o veți citi pe nerăsuflate și cu deosebită plăcere”, scrie Daniela Zeca-Buzura.

”Eveline Păuna este deja, în ciuda vârstei sale tinere, un nume de referință în peisajul culturii actuale, dovedind talent și pasiune în abordarea unei largi varietăți de teme. Fie și numai un simplu exemplu din multe altele este îndeajuns de elocvent: consemnarea, în cărțile sale, a mesajelor lăsate posterității de către mari personalități ale culturii și științei din țara noastră. Mereu în pas cu lumea, în actuala carte descrie idila romantică a doi tineri în vremea pandemiei cu COVID-19”, notează și Dumitru Constantin-Dulcan.

”Eveline Păuna este deja, în ciuda vârstei sale tinere, un nume de referință în peisajul culturii actuale”  – Dumitru Constantin-Dulcan.

Eveline Păuna a fost distinsă, în 2019, cu Medalia de Aur de către Academia Internațională ”Mihai Eminescu”

Eveline Păuna este jurnalist, specialist în comunicare și consilier cultural. A primit Bursa JTI pentru Jurnalism (2010). Totodată, i s-a acordat Premiul Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România – APTR pentru Talk-Show Cultural (2014). Site-ul evelinepauna.ro a fost distins de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România cu Premiul pentru Jurnalism Digital (2017).

În anul 2018 a primit certificatul din partea Guinness World Records pentru calitatea de PR specialist, acordat cu prilejul implicării în spectacolul de Centenar „Vlaicu Vodă”, proiect care a dus Teatrul EXCELSIOR în Cartea Recordurilor. În anul 2019 a fost distinsă cu Medalia de Aur de către Academia Internațională „Mihai Eminescu”, pentru contribuția adusă universului cultural.

Eveline Păuna a mai scris, până acum, „Să cultivăm recunoștința”, „Povestea unui jurnalist – Ion Marin”, „Marile Întâlniri – Nemuritorii” și „Femeia la 30 de ani”.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide