RECOMANDARE DE CARTE. „Infidela”, de Daniela Faur

Redactor:
Alina Ioana Dinu
RECOMANDARE DE CARTE. „Infidela”, de Daniela Faur

Anul trecut când se lansa cartea Danielei Faur – „Infidela” – eram sunt influența gândului că încă nu citisem nicio carte încadrată în genul erotic, scrisă de un autor român contemporan. Remediind acest lucru, am descoperit o lectură care m-a surprins plăcut, îmbinând pasiunea cu o acțiune care incită și te face curios, ținându-se totodată departe de subiectul clișeizat al cărților de gen.

Autoarea construiește o poveste în jurul infidelității unei femei și deși ar fi de crezut că scenele se vor derula cu un erotism palpitant, gândurile și trăirile personajului principal sunt cele care primează, fiind puse în antiteză cu principiile morale cu care se confruntă aceasta. Ideea de împăcare cu alegerile făcute și impulsul de a se motiva, contrar acțiunilor, sunt elemente în jurul cărora Daniela Faur punctează foarte bine. Cartea, desigur, nu duce lipsă de pasaje „arzătoare”, și cu o viziune reală asupra relației amoroase, cu exprimări tipice, parcurgi cu ușurință paginile.

Personajele sunt create cu atenție și stârnesc simpatie prin caracterul lor verosimil. Stilul de scriere curat al Danielei Faur și plusul de interes pe care îl aduce cu notele amuzante fac ca povestea, în întregul ei fictiv, să fie ușor de imaginat. Intriga este surprinzătoare, dar pentru că vorbim de o carte erotică, nu de acolo sare surpriza. Citind, balanța nu se clatină între ce scene sunt mai pătimașe și ce senzații provoacă tentația, ci descoperi, mai degrabă, un joc cu respectul, atenția, iubirea și acceptarea. Esențialul din „Infidela” nu pică pe fantezia unei relații amoroase, cât pe sentimentele și gândurile protagonistei la ivirea „infidelității”.

Daniela Faur creează o poveste ce poartă iluzia posibilului, dată de scenariul în care protagonista Ela nu poate ignora imaginea șefului arătos și nici refuza atracția dintre ei. Parafrazând, „Între două (iubiri) nu te plouă, dar nici bine nu-ți e” – pentru că Ela este prinsă între doi bărbați și poate că infidelitatea i se justifică într-o oarecare măsură. O simplă aventură sau nu, secrete sau revelații, viața o aduce într-un punct în care trebuie să aleagă cui  rămâne fidelă și de ce.

Recomand cartea pentru mesajul pe care îl transmite, pentru întâmplările care stârnesc zâmbete, pentru că autoarea a îndrăznit să compună un cadru incitant, lipsit de vulgaritate. „Infidela” mi-a câștigat atenția nu prin erotismul plasat în acțiune, ci prin scrierea și construcția ideii principale, prin ironiile și sarcasmul personajelor.

Recenzie apărută pe blogul Idei la întâmplare

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
FOTO. Imagini incendiare cu Mirela Vaida de acum 15 ani! Atunci nu era vedetă şi...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Calendar Ortodox 26 septembrie 2020. Trebuie să spui „La mulți ani”. Cruce neagră azi
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
De ce nu votează Raed Arafat la alegerile locale 2020. Puțini ar fi bănuit că...
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Se întâmplă în România. Zilieri angajați să culeagă cânepa de pe o plantație de șase...
Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Apel disperat din Italia! Moaștele papei Ioan Paul al II-lea au fost furate. Polițiștii sunt...
Horoscop Neti Sandu 26 septembrie! Vin bani cu nemiluita
Arafat a făcut ANUNȚUL ȘOC! Ce se va întâmpla iarna asta în România
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide