RECOMANDARE DE CARTE. „Infidela”, de Daniela Faur

RECOMANDARE DE CARTE. „Infidela”, de Daniela Faur
Publicat: 07/08/2020, 14:15

Anul trecut când se lansa cartea Danielei Faur – „Infidela” – eram sunt influența gândului că încă nu citisem nicio carte încadrată în genul erotic, scrisă de un autor român contemporan. Remediind acest lucru, am descoperit o lectură care m-a surprins plăcut, îmbinând pasiunea cu o acțiune care incită și te face curios, ținându-se totodată departe de subiectul clișeizat al cărților de gen.

Autoarea construiește o poveste în jurul infidelității unei femei și deși ar fi de crezut că scenele se vor derula cu un erotism palpitant, gândurile și trăirile personajului principal sunt cele care primează, fiind puse în antiteză cu principiile morale cu care se confruntă aceasta. Ideea de împăcare cu alegerile făcute și impulsul de a se motiva, contrar acțiunilor, sunt elemente în jurul cărora Daniela Faur punctează foarte bine. Cartea, desigur, nu duce lipsă de pasaje „arzătoare”, și cu o viziune reală asupra relației amoroase, cu exprimări tipice, parcurgi cu ușurință paginile.

Personajele sunt create cu atenție și stârnesc simpatie prin caracterul lor verosimil. Stilul de scriere curat al Danielei Faur și plusul de interes pe care îl aduce cu notele amuzante fac ca povestea, în întregul ei fictiv, să fie ușor de imaginat. Intriga este surprinzătoare, dar pentru că vorbim de o carte erotică, nu de acolo sare surpriza. Citind, balanța nu se clatină între ce scene sunt mai pătimașe și ce senzații provoacă tentația, ci descoperi, mai degrabă, un joc cu respectul, atenția, iubirea și acceptarea. Esențialul din „Infidela” nu pică pe fantezia unei relații amoroase, cât pe sentimentele și gândurile protagonistei la ivirea „infidelității”.

Daniela Faur creează o poveste ce poartă iluzia posibilului, dată de scenariul în care protagonista Ela nu poate ignora imaginea șefului arătos și nici refuza atracția dintre ei. Parafrazând, „Între două (iubiri) nu te plouă, dar nici bine nu-ți e” – pentru că Ela este prinsă între doi bărbați și poate că infidelitatea i se justifică într-o oarecare măsură. O simplă aventură sau nu, secrete sau revelații, viața o aduce într-un punct în care trebuie să aleagă cui  rămâne fidelă și de ce.

Recomand cartea pentru mesajul pe care îl transmite, pentru întâmplările care stârnesc zâmbete, pentru că autoarea a îndrăznit să compună un cadru incitant, lipsit de vulgaritate. „Infidela” mi-a câștigat atenția nu prin erotismul plasat în acțiune, ci prin scrierea și construcția ideii principale, prin ironiile și sarcasmul personajelor.

Recenzie apărută pe blogul Idei la întâmplare

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Surpriză COLOSALĂ! Cine a câştigat Chefi la cuţite 2021
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț...
Casa în care trebuie să locuiești, în funcție de venituri. Toți românii ar trebui să-și...
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Femeile satisfăcute și afaceristul ingenios
Șobolani în raftul de patiserie din Mega Image. Reacția companiei. FOTO
Surpriză COLOSALĂ! Cine a câştigat Chefi la cuţite 2021
În timp ce SĂPAU pe un șantier, muncitorii au dat peste ceva ULUITOR. Surpriza a...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ce să iei cu tine în Grecia. Greșeala pe care toți românii o fac
Motivul bizar pentru care nu se încheie nasturele de jos la sacou. Mulţi cred că...
A primit 17 ANI DE ÎNCHISOARE! Vestea care șochează întreaga țară
SE SCHIMBĂ harta României! Zona care ar putea să se RUPĂ de țara noastră
Agent secret: „Eu am ucis-o pe prințesa Diana”. Casa Regală e în stare de șoc
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este „Regele asfaltului”, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, şi ce...