RECOMANDARE DE CARTE. ”Liberă!”, romanul năucitor al Cristinei Lincu

Redactor:
Alina Ioana Dinu
RECOMANDARE DE CARTE. ”Liberă!”, romanul năucitor al Cristinei Lincu

Crezi că poți dibui o poveste din câteva rânduri scrise pe coperta cărții? Nicidecum, iar un exemplu concret stă Liberă!, romanul Cristinei Lincu. Dragoste, dramă, traumă, într-un joc psihologic și neprevăzut cu viața, enigme și revelații, Cristina Lincu livrează o lectură care te năucește, te rupe de realitate. Pusă pe fundalul unei povești de iubire, intriga nu se lasă construită din clișee, din obișnuit, Liberă! mergând din extremă în extremă, mintea abandonându-se în iluzii, trăirile fiind ținute în suspans.

Cartea aduce la pachet o experiență tulburătoare, cu care mulți rezonăm într-un anumit punct. Personajul principal, Sara, poate fi o oglindire a cititorului, acel „eu” care a suferit de pe urma unei despărțiri, care nu se poate desprinde de trecut și se afundă în obiceiuri nesănătoase, însă Sara este amalgamul de sentimente și gânduri duse la extrem. Pentru ea, realitatea este de neacceptat, dorul îi sapă adânc în suflet, perspectiva unei noi relații este întunecată de vești sumbre, zbuciumul interior este favorabil înșelăciunii.

Autoarea se arată un fin cunoscător al psihicului, căci atât cât își face personajele să se zbată în capcanele sorții și ale propriilor fantome, tot atât îl încearcă și pe cititor în testul adevărului și în cel al găsirii raționamentului acțiunilor protagonistei. Reușind să pună în antiteză prezentul și trecutul, realul și irealul, negura sufletească și libertatea emoțională, planul narativ este complex, rulând în paralel cu transformările prin care trece Sara și un plan misterios, cu accente de thriller psihologic.

Dacă tema romanului este iubirea, atunci sentimentul este exploatat de la sinceritate, nebunie, obsesie, până la deziluzie, aparențe, manipulare. Sara, scriitoare neputincioasă, este încă pierdută în trecutul alături de Doru și oricât ar încerca, deciziile actuale nu fac decât să îi scoată în evidență slăbiciunea. Întâlnirea cu Gabriel și prospectul viitorului alături de el nu îl poate accepta, cu atât mai mult când secrete par să îi lege de o femeie fățarnică. Dar lanțurile încep să se strângă în jurul minții și inimii Sarei odată cu vestea morții lui Doru. Eliberarea nu este deloc ușoară.

Stilul de scriere înclină spre unul personal, uneori neînțeles, alteori profund, asemeni senzațiilor la care te supune un eveniment dureros. Percepția asupra întâmplărilor devine confuzie când personajul-narator găsește să își manifeste trăirile în scris, reprimându-și o latură lăuntrică în ficțiunea Lianei, un personaj al cărui rol creat ca secundar într-o carte se relevă a fi adevărata Sara care s-a redus la o poveste imaginară. În lupta cu vicisitudinile sorții, să fii Liberă este un câștig.

Cristina Lincu abordează un subiect care freamătă, supune la reflecție  și introspecție. Cartea sa se mulează pe preferințele unui cititor de cărți de dragoste, psihologice, de acțiune, bulversante sau dramatice. Are un tipar aparte, construcția păcălind așteptările, stârnind empatii. Liberă! este un roman nestatornic, dar vine cu o lecție puternică.

Carte recomandată de Gabriela – goddessreadbooks , cu susținerea autoarei – Cristina Lincu

Tags:
Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
CTP a izbucnit nervos în direct la TV. Ce l-a dezamăgit nespus de mult, a...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide